Canık çetesi, Kahramanmaraş merkezli operasyonla çökertildi

Kahramanmaraş merkezli iki ilde düzenlenen Mahzen-26 operasyonlarında elebaşılığını Ahmet Canık'ın yaptığı Canık Çetesi olarak bilinen organize suç örgütü çökertildi.

Mahzen-26 operasyonlarında elebaşılığını Ahmet Canık’ın yaptığı “Canık Çetesi" olarak bilinen organize suç örgütünün çökertildiği ve 21 şüphelinin yakalandığı açıklandı.
 
Kahramanmaraş merkezli 2 ilde eş zamanlı olarak Jandarma tarafından düzenlenen “MAHZEN-26” operasyonlarında elebaşılığını Ahmet Canık’ın yaptığı “Canık Çetesi" olarak bilinen organize suç örgütü çökertildi.
 
Operasyonlarda elebaşının da içerisinde bulunduğu 21 şüpheli yakalandı.

20’si tutuklandı. 

1’i hakkında adli kontrol kararı verildi.

1 Haziran 2023-4 Nisan 2024 tarihleri arasında; 14 Uluslararası, 38 Ulusal, 69 Bölgesel ve 303 Yerel olmak üzere toplam 424 organize suç örgütü çökertildi.

Türkoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı ve KOM Daire Başkanlığı koordinesinde; Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalar sonucu şüphelilerin; Kahramanmaraş ve Gaziantep’te “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti” suçunu örgütlü olarak işledikleri tespit edildi.
 
Operasyonlar sonucu: Ruhsatsız tabanca ve av tüfekleri, Muhtelif miktarda bonzai, metamfetamin, esrar ve uyuşturucu hap ile çok sayıda uyuşturucu madde kullanma aparatına el konuldu.
 

Bakmadan Geçme