Milletvekili Özdemir: Ne kadar önemli bir iş yaptığımızı gördük

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kahramanmaraş Milletvekili Av. Ahmet Özdemir, bir gazetenin manşetine taşıdığı 'Onlarda da var' demişlerdi… ABD'den AKP'ye yalanlama geldi' haberine sert cevap verdi. Milletvekili Özdemir: 'Bugün dezenformasyon yasası ile ilgili yapılan dezenformasyonu görünce birkez daha ne kadar önemli bir iş yaptığımızı gördük.' İfadelerine yer verdi.

Milletvekili Özdemir açıklamasında: “Bugün dezenformasyon yasası ile ilgili yapılan dezenformasyonu görünce birkez daha ne kadar önemli bir iş yaptığımızı gördük. Yasanın hazırlanma sürecinde ulusal ve uluslararası bütün görüşme taleplerini kabul ettik ve dünya örneklerini derinlemesine inceledik.

Amerikalı yetkililer ile onların randevu talebi üzerine 27.06.2022 tarihinde TBMM’de odam da görüştük. Görüştüğümüz kişiler Amerika Büyükelçiliği Baş Müsteşarı Vekili Stephan BANKS, İç Politika Şefi Alice HOLDER, Amerika Büyükelçiliği Ticari Müşaviri Fred AZİZ ve Tercüman Okan ARSLAN. 

29. Madde ile toplumda yaşanması muhtemel dezenformasyon konuları ve 29. Maddde uygulanma şartları ile ilgili bilgi almak istediler onlara anlattım. Görüşme sonunda "Bizim mevzuatımızda da dezenformasyonla mücadele konusunda benzer bir düzenleme var bu madde onunla uyuşuyor" dediler.

Daha sonra; Venedik Komisyonu Üyeleri ile 26.09.2022 de yine onların talebi üzerine görüştüm.  Herdis KJERULF THORGEIRSDOTTIR (Venedik Kom. Bşk. Yrd. İzlanda), Tomáš LANGÁŠEK (Venedik Kom. Yed. Üye, Çekya), Deirdre KEVIN (Uzman, Avrupa Konseyi İnsan Hakları ve Hukukun Üstünlüğü Genel Müdürü) 

Yine 12.10.2022 tarihinde mecliste; AB delegasyonu ile görüştüm; AB Delegasyonu Siyasi İşler Bölüm Başkanı Elçi -Müsteşar Stefano FANTARONİ, Siyasi İşler Bölümünden Didem BULUTLAR ULUSOY ve Ayşe Lale ŞIVGIN DÜNDAR ve Tercüman Ebru Yeşim BOYALAR PAZARCI.

Kimseyle istişare etmediniz diyenler şimdilerde önce Amerika'ya danıştınız diyorlar, o tutmayınca Amerikalılar inkar etti diyorlar. 

Yaptığımız görüşmeler ile ilgili her iki tarafında notları mevcuttur. İsim yer ve zaman veriyorum konu detayı anlatıyorum. Yaptığımız yasa, gelişen dijital dünyada insanların özgürlüklerini güvence altına alacak ve diğer ülkelere örnek olacak bir metindir.” İfadelerine yer verdi.
 

Bakmadan Geçme