KMTSO 15. Olağan Meclis toplantısı yapıldı

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) 15'inci Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.

Meclis Başkanı M. Hanefi Öksüz başkanlığında gerçekleşen KMTSO Nisan Ayı 15. Olağan Meclis Toplantısı’nda Nisan ayı faaliyetleri ve ekonomik gelişmelere ilişkin görüşmeler yapıldı. 

Ticaret Borsası Fuaye Alanı’nda düzenlenen toplantıya; KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Buluntu, Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri ve Meslek Komite Başkanlarının yanı sıra İl Müftüsü Abdurrahman Kotan katıldı. 

Toplantının özel konuğu ise Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel oldu.  

Toplantıda KMTSO Meclis Başkanı M. Hanefi Öksüz, meclis gündemini okuyarak oylanması gereken hususları meclis üyelerinin onayına sundu. 

İl Müftüsü Abdurrahman Kotan ise ‘Depremlerin Kahramanmaraş Camileri Üzerindeki Etkileri’ konulu sunum gerçekleştirdi.

Meclis üyelerine hitap eden Başkan Buluntu, Mart ayında düzenlenen Azerbaycan ziyaretinin detaylarını paylaşarak, yatırım yapmak isteyen üyeler için bilgilendirici sunum gerçekleştirdi. Oda olarak aktif bir şekilde çalıştıklarını vurgulayan Başkan Buluntu, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Mücbir sebeple alakalı çok ciddi bir kamuoyu çalışması yürüttük. Sadece bizim şehrimizle alakalı değil. Diğer odalarımızla da beraber ve yaptığımız çalışmalar neticesinde sizler de biliyorsunuz ki mücbir sebep 31 Ağustos'a kadar uzatıldı. Bu son uzatma olarak ifade ediliyor. Tabii biz yine mücadelemizi devam ettiriyoruz. Bununla beraber sadece uzatılmak değil aynı zamanda bundan faydalanmanız yani taksitlendirmeyle de alakalı bu teminat probleminin de çözülmesini talep ediyoruz. Belki bununla ilgili bir yasa değişikliği gerekecek ama biz bunlarla alakalı hem TOBB’daki sektör meclislerine hem Hazine ve Maliye Bakanlığımıza gerekli bildirimlerde bulunduk. İnşallah bu tarihten önce de bu yapılandırmayla alakalı kanun tasarısı da umarım meclisimizden çıkar diye düşünüyorum.”
 

Bakmadan Geçme