Kahramanmaraş Barosu Başkanlığı, promosyon ödemeleri için girişimde bulundu

Kahramanmaraş Barosu Başkanlığı, avukatların mesleki işlemleri için yoğun ve etkin olarak kullandıkları banka hesaplarına promosyon ödemesi yapılması için girişimde bulundu.

Kahramanmaraş Barosu Başkanı Av. Muhammet Burak Gül’ün imzasını taşıyan ve Türkiye Vakıflar Bankası Genel Müdürlüğü’ne gönderilen dilekçede şu ifadelere yer verildi: “Bilindiği üzere Adalet Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’nin 22.08.2022 Tarihli basın açıklamasında; Adalet Bakanlığı personelinin banka promosyon anlaşmasının yüksek bir rakamla bankanız ile protokole bağlandığı, 3 yıllık promosyon bedeli olarak belirlenen 25.000,00-TL’nin tek seferde, peşin ve eşit olarak hiçbir kesinti yapılmaksızın ilgili personellere ayrı ayrı ödeneceği duyurulmuştur. 

UYAP Avukat Portal sisteminin Adalet Bakanlığı tarafından etkin hale getirilmesi ile birlikte avukatların portal üzerinden yapmış olduğu tüm işlemler sisteme tanıtılan banka hesapları üzerinden yapılmaktadır. 

Sistemin avukatlara entegresi ile birlikte en sık ve yoğun olarak kullanılan banka hesabının Vakıfbank hesapları olduğu tüm yargı camiasının ve bankanızın malumudur. 

Meslektaşlarımızın neredeyse tamamı, UYAP Avukat Portal üzerinden yaptıkları tüm işlemler için Vakıfbank hesaplarında binlerce liralık meblağ bulundurmaktadır. Avukat portal üzerinden yapılan tahsilatlarda miktarına bakılmaksızın avukatların tanımlı hesabı üzerinden yapılmaktadır. 

Avukat meslektaşlarımız; büyük çoğunlukla hem iş, hem de şahsi bankacılık işlemlerini Vakıfbank üzerinden gerçekleştirmektedir. Böylece bankanız nezdinde, yaklaşık 180.000’e yakın avukatın kullandığı Vakıfbank hesaplarındaki aktif mevduat üzerinden, toplamda çok yüksek miktarlarda para dolaşımı gerçekleşmektedir. 

Yukarı da kısaca özetlemeye çalıştığımız haklı gerekçeler yönünden Vakıfbank hesaplarını özellikle mesleki faaliyetlerinde etkin ve yoğun bir şekilde kullanan avukat meslektaşlarımıza da promosyon ödemesi yapılması talebini sunma durumu ortaya çıkmıştır.  

Bu kapsamda; sistem üzerinde avukatlar tarafından etkin ve yoğun olarak kullanılan Vakıfbank hesapları bakımından hesap sahibi avukatlara promosyon ödemesi yapılması talebimizin Genel Müdürlüğünüz tarafından değerlendirilmesini, promosyon talebimizin kabulü halinde avukat meslektaşların Vakıfbank hesaplarının UYAP sistemi üzerindeki entegresinin ve aktif kullanımının devam edeceği hususunun göz önünde bulundurulmasını, Kahramanmaraş Barosu olarak tüm meslektaşlarımız adına önemle talep ederiz.”
 

Bakmadan Geçme