Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Kahramanmaraş'ta

Deva Partisi Olağan 1'inci Kahramanmaraş İl Kongresi için şehre gelen Genel Başkan Ali Babacan, partililer ile buluştu.

Bir otelin toplantı salonunda gerçekleştirilen Deva Partisi Olağan 1’inci Kahramanmaraş İl Kongresi’ne Genel Başkan Babacan’ın yanı sıra CHO Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül, İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Çabukel, Saadet Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Zor, İYİ Parti Onikişubat İlçe Başkanı Av. Doğan Murat Kılıç, davetliler ve partililer katıldı.

Deva Partisi Olağan 1’inci Kahramanmaraş İl Kongresinde konuşan Babacan: “Halkımıza sözümüz; hiçbir vesayet odağına siyasetin üstünde bir güç atfetmemektir. Darbeci her türlü zihniyeti bu devletin bünyesinden söküp atmaktır. Bu sinsi FETÖ demokrasimizi katletmeye çalıştı. Halkımız o gece devleti ayakta tuttu. Kimsenin ne dediğine bakmadan sokağa inen binlerce insan sayesinde darbeciler amaçlarına ulaşamadılar. Gücünü tankların paletinden alanlar, gücünü haktan ve meşruiyetten alanları asla geçemezler. 15 Temmuz Demokrasi Direnişi niçin başarılı oldu? Çünkü haklı bir direnişti, meşruydu ve sivil bir direnişti.  Seçimle gelen seçimle gider. Bunu herkesin zihnine kazıması lazım. Koşullar ne olursa olsun sivil siyasete gözümüz gibi bakacağız. Sivil siyaseti tüm güçlerin üstünde göreceğiz. Yarınlara da tertemiz bir demokrasi bırakacağız. DEVA Partisi varken kimse bu millettin hakkına göz koyamaz, hiç kimse helal tek bir lokmanızı elinizden alamaz.” İfadelerine yer verdi.

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: “Doğruya doğru, eğriye eğri diyeceğiz. Kimse vatandaşın gözünün içine bakarak yalan söylemesin. Kahramanmaraş’ta da tüm Türkiye’de olduğu gibi sorunlarını biliyoruz. Kötü yönetim yüzünden Kahramanmaraş’ta işsizlik ve yoksulluk almış başını gitmiş. Kahramanmaraş’ın da en önemli sorunu işsizlik, yoksulluk. Türkiye’nin tümünde olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da sorun aynı. Kahramanmaraş’ımız son yıllarda çevre sorunlarının sık yaşandığı bir yer haline geldi. Afşin-Elbistan termik santrali denetimsizlik sebebiyle filtre sorununa bağlı olarak çevreye aşırı bir duman ve kül veriyor. Bu durum öyle bir kronik hale geldi ki artık bölgede halk sağlığı sorunu haline geldi. Bölgede kanser vakalarının artışı istatistik olarak artmış durumda. Aksu çayına bırakılan fabrika atıkları hem nehri hem de baraj gölünü kirletiyor. Burada bir an önce atık tesislerinin bir an önce faaliyete geçirilmelidir. İktidara geldiğimizde birinci sınıf tarım arazilerinin üzerinde başka bir şey yapmaya izin vermeyeceğiz. Ne yapılaşma ne sanayi. Ekilmeyen, boş bırakılan arazilerle ekilmeyen hazine arazilerini hızlıca üretime açacağız. Biz Kahramanmaraş’a deva olmaya Türkiye’ye deva olmaya hazırız.” Dedi.

Konuşmaların ardından Deva Partisi Olağan 1’inci Kahramanmaraş İl Kongresinde Kurucu İl Başkanı olan Dr. İrfan Karatutlu ile tek liste halinde seçime gidildi.
 

Bakmadan Geçme