PKK'ya ait depo ele geçirildi

Eren Abluka Sonbahar Kış-26 Şehit Jandarma Teğmen İsmail Can Akdeniz operasyonu kapsamında terör örgütüne ait silah deposu tespit edildi.

Şırnak Bölge Komutanlığı koordinesinde, Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığı ve İl Jandarma Komutanlığınca; Jandarma Komando Timleri ve Güvenlik Korucularının katılımıyla nokta istihbaratına dayalı olarak başlatılan, Eren Abluka Sonbahar Kış-26 Şehit J.Teğmen İsmail Can Akdeniz operasyonu kapsamında, 06 Nisan 2023 tarihinde Şırnak ili Merkez ilçesi Cudi Dağı Hasena deresi kırsalında icra edilen arazi arama tarama faaliyetinde bir insana ait olduğu değerlendirilen kemik parçaları ve PKK/KCK terör örgütüne ait silah deposu tespit edildi.
 
Yapılan aramada; 11 adet AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeği, 1 adet Gaz tabancası, 10.210 adet çeşitli çap ve ebatta mühimmat,  91 adet şarjör, 47 adet EYP düzeneği, 59 adet ateşleme düzeneği, 1 adet keskin nişancı dürbünü, 44 adet telsiz bataryası ve çok miktarda gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildi.
 
Ele geçirilen malzemeler imha edilerek, silah deposu kullanılamaz hale getirildi. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada: “Terörle Mücadele Operasyonlarına bölge halkımızın da desteği ile inançlı ve kararlı bir şekilde devam edilmektedir.” Denildi.
 

Bakmadan Geçme