Milletvekili Adayı Debgici: Biz Türkiye'mizin bir parça toprağını kimseye peşkeş çekmeyiz

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 28'inci dönem Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Ömer Oruç Bilal Debgici, 14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Deprem gölgesinde seçim çalışmaları yürüttüklerini söyleyen Debgici: 'Biz Türkiye'mizin bir parça toprağını kimseye peşkeş çekmeyiz ve bunu pazarlık konusu yapmayız. Kahramanmaraş'ımızı depremden öncekinden çok daha iyi bir noktaya taşımak için 21 yıldır olduğu gibi çalışmaya devam edeceğiz.' Dedi.

AK Parti Kahramanmaraş teşkilatları ve Milletvekili Adayları, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve 28’inci dönem Milletvekili seçimlerine hazırlıklarını sürdürüyor. 

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Ömer Oruç Bilal Debgici, Onikişubat İlçesinde sürdürdüğü esnaf ziyaretleri kapsamında gazetemize özel açıklamalarda bulundu. 

Doğru adımlarla yolumuza devam ediyoruz

Milletvekili Adayı Debgici, açıklamasında: “Tüm kadrolarımızla sahadayız. Hemşerilerimizle kucaklaşıyoruz. 6 Şubat tarihli deprem felaketlerinden sonra yaralarımızı hep birlikte sarmaya çalışıyoruz. Çok şükür devletimiz, milletimizin yanında. Hep birlikte bu ağır yıkımın üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımıza, AK Partimize olan teveccüh her zamanki gibi en üst sevide. Bizlerde 21 yılı aşkındır bu teveccühe layık olmaya çalıştık, inşallah bundan sonrada layık olacağız. Amacımız ülkemizi bulunduğu yerden daha ileriye taşımak. Bu dönemde özellikle 11 ilimizi etkileyen deprem felaketinin oluşturduğu yaraları sararak tekrar daha önceki zamandan daha ileriye götürmek amacındayız. Biz iktidara geldiğimiz günden bu güne her alanda çok güzel hizmetler yaptık. Bunları da daha ileriye taşımak istiyoruz. Diğerleri gibi yapılan hizmetleri yıkmak, yakmak derdinde değiliz aksine daha ileriye götürme derdindeyiz. Biz 85 milyon vatandaşımızın bunu yakından takip ettiğini biliyoruz. Yaparsa AK Parti yapar. Doğru adımlarla yolumuza devam ediyoruz.

Bu psikolojiyi sahada kucaklaşarak atlatmaya çalışıyoruz

Kahramanmaraş depremin gölgesinde bir seçime giriyor. Vatandaşlarımız ister istemez evlerinin hasar durumdan dolayı bir takım taleplerde bulunuyorlar. Bizlerde bu talepleri ilgili mercilerle görüşerek hızlıca çözüme kavuşturmaya çalışıyoruz. 12 bin 561 vatandaşımız Kahramanmaraş’ımızda maalesef vefat etti. Tüm kayıplarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Bu süreci, bu psikolojiyi sahada kucaklaşarak atlatmaya çalışıyoruz. 

Elhamdülillah devletimiz ilk andan bu yana çadırların, konteynerlerin kurulumunu çok hızlı bir şekilde tamamladı. Şimdi konutların, köy evlerinin inşası hızlı bir şekilde başladı ve devam ediyor. Esnafımızın ayağa kalması için geçici çarşı merkezleri kuruldu, kurulmaya devam ediyor. Bununla ilgili vatandaşlarımız hem taleplerini hem de teşekkürlerini iletiyorlar. Biz de eksikleri bir an önce tamamlamak istiyoruz.

Biz Türkiye’mizin bir parça toprağını kimseye peşkeş çekmeyiz

Her vatandaşımızın görevi iradesini sandığa yansıtmasıdır. Bu bir vatandaşlık görevidir. Biz tüm vatandaşlarımızdan 14 Mayıs’ta sandığa gidip Türkiye’nin cumhuriyetin 2’nci yüzyılında sandığa gidip iradesini yansıtmasını istiyoruz. Bunun içinde özellikle şehir dışında olan kardeşlerimizin 14 Mayıs’ta Kahramanmaraş’a gelmelerini arzuluyoruz. Herkes kendi özgür iradesini sandığa yansıtsın. Biz inanıyoruz ki onlar Cumhur İttifakına, Cumhurbaşkanımıza, AK Partimize teveccühlerini yine gösterecekler. Biz hep şunu söyledik, “mesele vatansa gerisi teferruattır.” Karşımızdaki muhalefet bloğunu görüyoruz. Dışardan destekleyen öyle bir güruh var ki, hem destek veriyorlar hem de tehdit ediyorlar. Biz Türkiye’mizin bir parça toprağını kimseye peşkeş çekmeyiz ve bunu pazarlık konusu yapmayız. Biz askerimizi, polisimizi şehit eden eli kanlı terör örgütünün uzantılarının ve onun yandaşlarının söylemlerine karşı dimdik ayakta duruyoruz. Hemşerilerimizden de bunu bekliyoruz. 14 Mayıs bunun için önemli. O yüzden sandığa gidip demokratik hakkını kullanıp Türkiye’nin geleceğine, bekasına Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan 85 milyon vatandaşımız sahip çıkacak.” İfadelerine yer verdi.
 

Bakmadan Geçme