Kahramanmaraş'ta 2024 yılı için planlanan projelerin yüzde 8'i tamamlandı

Kahramanmaraş İl Koordinasyon Kurulu 2024 yılı 2. dönem toplantısı, Vali Mükerrem Ünlüer başkanlığında, paydaş kurum temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. İl Koordinasyon Kurulu 2024 yılı 2. dönem toplantısının gündem maddesi ise deprem oldu.

İl Koordinasyon Kurulu Nisan ayı toplantısında gündem gereği kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelerin 2023 yılı yatırımlarının dönemsel gerçekleşmeleri ve koordinasyonu gerektiren konuları değerlendirildi.
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Ünlüer, “2024 yılı içerisinde takip ettiğimiz 331 projemiz bulunuyor. Bu projelerde gerçekleşme oranında yaklaşık yüzde 8 seviyelerindeyiz. İnanıyorum ki önümüzde yaz ayı olması sebebiyle devam eden projelerimizde hız kazanacağız. Yılsonuna kadar gerçekleşme oranımızı yüzde 100‘e yaklaştırmayı hedefliyoruz. 
 
Depremin yaralarını sarmak için önümüzde ciddi bir fırsat bulunuyor. Yaz ayı olması hasebiyle konut ve iş yeri yapımı, alt yapı ve üst yapı hizmetinde vatandaşlarımızın beklentisini büyük oranda gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Yine eğitim ve sağlık alanında yatırımları da bu yıl içerisinde büyük oranda tamamlayacağımıza inanıyoruz. Paydaşlarımızla birlikte el ele vererek alanında uzman arkadaşlarımızla bu işleri hızlıca tamamlayacağız. Yılsonuna geldiğimizde vatandaşlarımızın yaşam standartlarını artıracağımıza, onlara huzurlu ve yaşanabilir bir şehirde hizmet sunacağımıza inanıyorum. 
 
31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerini sorunsuz bir şekilde atlattık. Güvenlik güçlerimiz ve sandık kurullarında görev alan arkadaşlarımız önemli bir sorun yaşanmadan seçimlerin tamamlanmasını sağladığılar, onlara teşekkür ediyorum. Yeni seçilen Belediye Başkanlarımıza hayırlı olsun dileklerimi iletiyor, başarılar diliyorum. Belediye Başkanlarımızla memleketin sorunlarını çözmek için istişare ve uyum içerisinde hareket ederek vatandaşlarımıza ve şehrimize en iyi hizmeti sağlayacağız.” dedi.

Toplantı kurum ve kuruluşların sunumlarının akabinde dilek ve temennilerin ardından sona erdi.
 

Bakmadan Geçme