Girişimci belgeli kadın ihracatçılara destek başladı

TİM WINGS çatısı altında, Türk Eximbank, İhracatı Geliştirme (İGE) A.Ş. ve Türk Standardları Enstitüsü (TSE) ile bir ilk olarak başlatılan 'İhracatta Kadını Destekleme Projesi' kapsamında, girişimci belgesi olan kadın ihracatçılar için destekleme başladı.

Kadın girişimcilerin rekabet gücünü artırmak ve ihracat ailemize yeni firmalar kazandırmak için TİM WINGS (Women International Networking and Global Sales) Projesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde düzenlenen tanıtım toplantısında paylaşılmıştı. TİM Sürdürülebilirlik ve İnovasyon Çalışma Grubu bünyesindeki Kadın İhracatçıyı Güçlendirme Komitesi'nin katkılarıyla hayata geçirilen TİM WINGS, önümüzdeki dönemde bu başlık altında projelerini çeşitlendirmeye devam edeceği belirtildi.

TİM WINGS çatısı altında, Türk Eximbank, İhracatı Geliştirme (İGE) A.Ş. ve Türk Standardları Enstitüsü (TSE) ile bir ilk olarak başlatılan 'İhracatta Kadını Destekleme Projesi' kapsamında, girişimci belgesi olan kadın ihracatçılar için 13 milyar liralık finansman destek paketi açıklandı. Dört kurumun iş birliğinde hazırlanan ve aşağıdaki “Türk Eximbank ve İGE A.Ş. Destek Mekanizmaları” adlı dosyada detayları sunulan proje kapsamında, ilgili kriterleri sağlayan firmalara Türk Eximbank mevcut faiz oranının 4 puan altında, 3 yıla kadar vadeli 4 milyar TL ve 10 yıla kadar vadeli 200 milyon dolarlık uygun faizli kredi imkânı sunacak. İGE A.Ş ise söz konusu firmalara 2,3 milyar liralık kefalet desteği sağlayacak. Buna göre, yüzde 1,25 olan kefalet komisyonu bu firmalar için yüzde 1'e indirilerek 2 bin liralık başvuru ücreti alınmayacak.

Kadın girişimci belgelendirme başvurusu TSE web sitesi üzerinden yapılmaktadır. Kadın girişimciliği ile ilişkili ortak tanımları ve söz konusu işletmelerin sahiplik, mülkiyet ve yönetiminin kadın girişimcilerde olduğunun belirlenmesi ve standart bir kavram oluşturulması amacıyla hazırlanan ve detayları aşağıdaki “TSE Hizmet Yeterlilik Belgelendirme Başvuru Kılavuzu” dosyada paylaşılan “TSE K 645: Kadın Girişimci Belgelendirme Kriteri'ne” başvuracak firmaları aşağıdaki süreç işleyecek;

İnternet linkinden firma bilgileri ile başvuru yapılması

Başvuru tamamlandıktan sonra TSE yetkilileri tarafından firmayla irtibata geçilmesi ve yerinde denetim için firmadan randevu alınması

Randevu sonrası yerinde firma denetiminin ardından belgelendirme kriteri alınmasıyla ilgili durum sonuçlandırılması

Detaylı bilgi için TSE irtibat:

TSE Ankara Hizmet Yeri Belgelendirme Müdürü: Kürşad BACANLI

E-posta: [email protected]  Tel: 0507 260 6011

Türk Eximbank ve İGE A.Ş. Destek Mekanizmaları

TSE Hizmet Yeterlilik Belgelendirme Başvuru Kılavuzu
 

Bakmadan Geçme