DEİK, bin adet konteyner kurmak için harekete geçti

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), asrın felaketi olarak nitelendirilen ve 13,5 milyon insanı etkileyen deprem bölgesinde bin adet konteyner kurmak için harekete geçti.

Yapılan çalışmalarla ilgili DEİK’ten yapılan açıklamalarda: “Ülkemizin yaşadığı asrın felaketinde yaralarımızı, İş Konseylerimiz ve destek diplomasimize katkı sağlayan karşı kanat kuruluşlarımızla sarıyoruz. 152 İş Konseyimiz ile deprem bölgesinin yaralarını sarmak üzere kısa, orta ve uzun vadeli destekler için çalışmalarımıza başladık. Orta vadeli destek için ilk aşamada 1000 konteynerlik ‘DEİK Konteyner Kenti'ni kurmak üzere süratle çalışıyoruz.

DEİK bünyesinde Deprem Yardımları Koordinasyon Komitesi kurarak, "Ticari Diplomasi" ruhu gereği yardımları bir koordinasyon içerisinde yürütüyoruz. Bu komitemizin altında, afet bölgesindeki aciliyet içeren ihtiyaçların giderilmesine binaen kısa-orta vadeli projeler çalışma grubu kurulmuştur. Bölgenin sürdürülebilir iktisadi yapısının düzeltilmesi ve sosyal hayatın normalleştirilmesine yönelik uzun vadeli stratejiler için de ayrı bir çalışma grubu oluşturulmuştur.

Güçlü yanımız olan yurt dışı paydaşlarımızın da destek verme taleplerini depremin ilk gününden itibaren koordine ediyoruz. Destekleri ile katkı sağlayan herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.”
 

Bakmadan Geçme