Halk sağlığını korumak için Kahramanmaraş'ta hummalı çalışma

Kahramanmaraş şehir genelinde 590 personel ve 138 araçla çöp toplama, temizlik, ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışmaları sürdürülüyor. Meydana gelebilecek salgın hastalıkların önüne geçilerek halk sağlığının korunması hedefleniyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, depremin meydana geldiği ilk andan itibaren şehir genelinde gece gündüz demeden afet ve acil durum yönetim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 

Ülkenin dört bir yanından yardıma gelen toplamda 105 belediyenin de katkılarıyla gerçekleştirilen çalışmalarla şehir tekrardan ayağa kaldırılmaya çalışılıyor. 

Deprem sonrası meydana gelebilecek salgın hastalıkların önüne geçmek ve halk sağlığının korunması noktasında da şehir genelinde ilaçlama ve temizlik çalışmaları aralıksız bir şekilde devam ediyor. 

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı koordinesinde yürütülen çalışmalarda toplamda 590 personel ve 138 araç aktif olarak görev alıyor. 

Ekipler; 185 noktada çöp toplama ve temizlik çalışmalarını sürdürürken 125 noktada da dezenfeksiyon ve ilaçlama çalışmaları gerçekleştiriliyor. Hastane, çadır kent, kampüs, havaalanı, otogar, ana cadde ve barınma alanları gibi bölgelerde yoğun bir şekilde sürdürülen çalışmalarla, meydana gelebilecek salgın hastalıkların önüne geçilerek halk sağlığının korunması hedefleniyor.
 

Bakmadan Geçme