• Haberler
  • Kahramanmaraş
  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztunç, gerçeği anlayınca twitter mesajını sildi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztunç, gerçeği anlayınca twitter mesajını sildi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, dün şehri ziyaret eden ve şehit ailesinin evine giden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın makam arabasıyla akrabasını ziyaret etti iddiasında bulunduğu mesajını twitter hesabından sildi.

Bir dizi ziyarette bulunmak için Kahramanmaraş’a gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve AK Parti İl Başkanlığı ziyareti sonrası Onikişubat İlçesi Yaşam Sitesinde ikamet eden hem şehit eşi hem de şehit annesi olan Betül Gülbahar'ın evini ziyaret etmişti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztunç, bu ziyareti twitter hesabından: “Sayın Bakan, Kahramanmaraş’ta Yaşam sitesindeki yakınını ziyarete devletin makam arabası, onlarca polis ve konvoyla gitmenizde mi hakkınız? Yeni bir bakan olarak maşallah arkadaşlarınızın savurganlık ve kibri konusundaki hızına ayak uydurmuşsunuz.” Mesajını paylaştı.

Paylaşımın akabinde Milletvekili Öztunç’un paylaşımına tepki yağdı. 

İlk tepki Kahramanmaraş Şehit Aileleri ve Gaziler Dernek Başkanı Gazi Yunus Karaman’dan geldi. Kahraman, mesajında: “Kahramanmaraş Şehit Aileleri ve Gaziler Dernek başkanı olarak Ifade etmek isterim ki ziyaret edilen yasam sitesi sayın Bakanın akrabasının evi değil hem şehit eşi hem de şehit annesi olan Betül Gülbahar'ın evidir. Siz ziyaret etmediğiniz için bilmemeniz gayet normal sayın Ali Öztunç.” Oldu.

AK Parti İl Başkanı Av. Fırat Görgel ise: “Dün Sayın Bakanımız Mahir Ünal üzerinden algı yürütenler bugün kaldıkları yerden kirli emelleri için aynı algıyı Sayın Bakanımız Derya Yanık üzerinden denediler. Şehit ailemizin ziyaretini bakanımızın yakını olarak çarpıtanlar tweet silerek yalanlarını örtbas etmeye çalışıyorlar. İşte bu gibi durumların yaşanmaması adına hiç vakit kaybetmeden Sosyal Medya Düzenlemesinin getirilmesi gerekmektedir. Ülkemiz, CHP zihniyetinin çamur siyasetine alet edilmemelidir.” Dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık ise: “Genel başkanınızın yapmış olduğu gerçek olmayan paylaşımın ardından hedef saptırmak için şehit ailelerimizi kullanmanız muhalefetin zaafiyetini bir kez daha gözler önüne sermiştir. Kahramanmaraş’ta gün boyu yaptığımız program kapsamında 2016 yılında şehit olan Ahmet Gülbahar’ın eşi Betül hanımı da Sayın Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Vekillerimizle birlikte ziyaret ettik. Tüm şehitlerimizin aileleri hem emanetimiz hem yakınımızdır, bu doğru. Şehitlerimizin ailelerini ziyaret etmek ne zamandan beri savurganlık oldu?” ifadelerine yer verdi.

Byükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör: “Tepki görünce iftirayı silmek sizde siyasi gelenek Sayın Ali Öztunç.  Doğru, Bakanımızla "yakınlarımızı" ziyaret ettik, Şehit ailelerimizi yani. Tabii siz şehit ailelerimiz tarafından yuhalanan bir siyasi oluşumun üyesi olduğunuz için bu yakınlığı size imkan yok anlatamayız.” Dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, gelen tepkiler üzerine yayımladığı twitter mesajını sildi.
 

Bakmadan Geçme