Kahramanmaraş'ta yaşanan iki hırsızlık olayını İl Jandarma Komutanlığı ekipleri deşifre etti

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Pazarcık ve Onikişubat İlçelerinde yaşanan iki hırsızlık olayını deşifre etti. Yakalanan zanlılar hakkında gerekli yasal işlemlerin yapıldığı açıklandı.

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Onikişubat ilçesi Yeşilyurt mahallesinde bir inşaat firmasına ait iş makinasının (greyder) park edildiği yerden çalındığı ihbarı üzerine harekete geçti.

Olayla ilgili görevlendirilen Jandarmanın Dedektifleri; Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ve Onikişubat Merkez Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri ile iş makinasının bulunmasına yönelik çalışma başlattı.

100'e yakın kamera kayıtları incelenerek 30 km izi sürüldü.

İş makinası 10 günlük takip sonucunda 11 Eylül 2021 günü Kahramanmaraş Sanayi Sitesi hurdacılar bölümünde park halinde bulunarak firma yetkilisine teslim edildi.

Pazarcık ilçesi Kadıncık mahallesinde ise Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü, Narlı Jandarma Karakol Komutanlığı ve Jandarmanın Dedektifleri JASAT ekipleri tarafından hırsızlık ve uyuşturucu madde olayları ile ilgili olarak müşterek icra edilen faaliyette durumundan şüphelenerek durdurulan bir araç içerisinde 1 adet keçi olduğunu fark etti.

Araç içerisinde bulunan S.A., E.A. ve Y.A.'nın çelişkili beyanlar vermeleri üzerine yapılan sorgulamalarında; S.A.'nın hırsızlık suçundan arandığı, diğer şahıslarında hırsızlıktan suç kayıtları bulunması nedeniyle araştırmalar genişletildi.

Soruşturmalar sonucunda keçinin H.B.'ye ait olduğu ve çalındığı tespit edildi. Cumhuriyet Savcısının talimatı ile şüpheliler gözaltına alınarak çalınan keçi sahibine teslim edildi.

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamada halkın huzur ve güvenliğine yönelik çalışmalara azim ve kararlılıkla devam edileceği ifade edildi.

Bakmadan Geçme