Başkan Çabukel: '3600 Ek gösterge sözü bir an önce hayata geçirilmelidir'

İyi Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Çabukel, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

TAKİP ET

Başkan Çabukel yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Hem dünyada hem de ülkemizde hayatı tehdit eden ve küresel bir salgın haline dönüşen COVID-19 pandemi nedeniyle Kahramanmaraş'ta da olağanüstü günler yaşamaktayız.

Sağlığın kazanılması ve korunması için emek veren bütün sağlık çalışanları, ciddi risk altında görev yapmaktadır. İyi Parti olarak tüm sağlık çalışanlarına ve özellikle de Kahramanmaraş Sağlık İl Müdürlüğü ve Personellerine teşekkürlerimizi sunarız.

COVID-19 salgınının kontrolden çıkmasıyla birlikte sağlık çalışanları psikolojik olarak ve bedenen tükenme noktasına gelmiştir.

Edindiğimiz bilgilere göre, 14.03.2020 tarihinden 07.10.2020 tarihine kadar pek çok sağlık kuruluşunda, aşağıdaki sorunlar yaşanmaya devam etmektedir. Bu anlamda Sağlık Bakanlığının birçok konu ile ilgili olarak bu pandemi sürecinin iyi değerlendirilmesini ve esaslı değişikliklerle sağlık çalışanlarının haklarının düzeltilmesini öneriyor ve talep ediyoruz.

Bilindiği üzere Türkiye'de COVID-19 tanısı almış sağlık çalışanlarının sayısı gün geçtikçe artıyor ve daha fazla sağlık çalışanlarını kaybetmemek için Sağlık Bakanlığı'nı önlem almaya davet ediyoruz.

Değerli Basın Mensupları; sağlık çalışanları tüm olumsuzluklara rağmen vatandaşımıza kaliteli sağlık hizmeti verebilmek için fedakârca çalışmaktadır. Binlerce hekim ve sağlık çalışanı hastanelerde, ASM'lerde ve filyasyon sırasında enfekte olmaktadır.

Yaşananların esas sorumlusu; sağlık çalışanlarının zor çalışma koşullarını görmezden gelen, çalışma koşullarını ve çalışma düzenini salgınla mücadeleye uygun hale getirmeyen, gerekli önlemleri zamanında ve etkin olarak almayan, gerekli denetimleri yapmayan, kişisel koruyucu donanımları zamanında sağlamayan sağlık bakanlığıdır Bu çalışmanın karşılığında sağlık çalışanları ödüllendirilmesi ve takdir edilmesi gerekirken adeta cezalandırılmaktadırlar. Bu zor süreçte tüm bunlara rağmen halkımız tarafından sağlık çalışanlarının alkışlandığına, milletin ve devletin her kademesinden sağlık çalışanlarına teşekkür edilip, onları takdir edildiklerine şahit olundu. Her ne kadar alkışlar ve teşekkürler güzel ise de asıl meselenin sağlık çalışanlarının sorunlarına son verilmekten geçtiğini bilmenizi isterim. Ne yazık ki; bu geçen süreçte adı tavandan ama kendi yavandan olan bir ek ödeme ile sorunlar geçiştirilmeye çalışıldı. Bunu bir kenara bırakın sağlık çalışanlarını güvence altına almayıp, günü kurtarma bile diyemeyeceğimiz ancak saati kurtarmak diye tabir edebileceğimiz bu işler, sanki tüm sorunları çözmüş gibi kamuoyuna yansıtılmaya çalışılmıştır.

Her yanı adaletsizliği nedeniyle dökülen ek ödeme sanki ikinci bir maaş gibi gösterildi. Dünyaya övgüyle bahsettiğimiz filyasyon çalışmasında aktif görev alan tüm sağlık çalışanı ve 112 komuta merkezi aile hekimliği çalışanlarına ödemelerin düzensiz yapılması ile adeta bu çalışanların emekleri yok sayıldı.

Diş Hekimlerimiz, ağız diş sağlığı çalışanlarımız mağdur edildi. Asıl beklenti sağlık çalışanlarının gerçek anlamda ve talebimiz bir şekilde ücretlerinde artış yapılmasıydı. Biz bu konuda taban aylığa artış yapılmasını İyi Parti olarak gündeme getiriyoruz esaslı bir iyileştirme olmalı. Buradan bir kez daha yüksek sesle haykırıyoruz. Ek Ödeme değil Tek Ödeme istiyoruz. Bunu da maaş zam olarak talep ediyoruz. Ancak böylelikle gerçek anlamda bir iyileştirmeden söz etmek mümkündür. Bunun dışında; 3600 Ek gösterge sözü bir an önce hayata geçirilmelidir.

Kahraman sağlık çalışanlarının daha iyi şartlarda sağlık hizmeti sunması, daha iyi çalışma şartlarına ve imkânlarına kavuşması için söz söyledik. Bugüne baktığımızda özel hastanelerde devlet hastanelerden aile hekimliklerine, sözleşmelilerden hizmetlilerimize, doktorumuzdan sağlık memuruna 112 istasyonu ve 112 komuta merkezi de her sağlık çalışanın ortak sorunları mevcut olduğu gibi hayata geçmesi zaruri talepleri de vardır.

Gayretimiz ve mücadelemiz bunların gerçekleşmesi içindir. Umut ediyoruz ki sağlık çalışanlarının sorunlarına ve taleplerine bakış açısı değişir.

Meselelere kulak arkası, sumen altı edilmez, çalışanın aleyhine değil lehine olan düzenlemeler hayata geçer. Bu temennilerle korona virüsle mücadelede Türkiye'nin dört bir yanında şifa dağıtan, Çalışma hayatındaki tüm zorluklara ve yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen özverili bir şekilde hizmet eden tüm kahraman sağlık çalışanlarına kolaylıklar diliyorum.

Vatandaşlarımıza da bir çağrıda bulunmak istiyorum; Sağlık çalışanlarının yüklerinin hafifletilmesi için COVID-19 tedbirlerine yani maske-mesafe ve temizlik kuralına uyarak destek olun.”

Bakmadan Geçme