AK Partili Ünal'dan asrın felaketi sonrası ilk açıklama

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, kentte meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremlerden sonra yaptığı açıklamasında 'Bir saniyenin bile önemli olduğu bu süreçte sosyal medya bilgilendirmesine ancak başvurabiliyoruz' dedi.

Milletvekili Ünal: “Kahramanmaraş Pazarcık Merkezli 10 ilimizde etkili olan 7.7 şiddetinde ve sonrasında Elbistan'da 7.6 şiddetinde yaşanan depremlerin ardından 1 haftayı yoğun arama kurtarma faaliyetleri ve her yerden gelen insani yardım çalışmaları ile geride bırakıyoruz. Bir saniyenin bile önemli olduğu bu süreçte sosyal medya bilgilendirmesine ancak başvurabiliyoruz.

Depremin yaşandığı ilk saatlerde İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'nun koordinasyonunda ulaştığımız Kahramanmaraş'ımızda, arama kurtarma faaliyetleri ve insani yardımları Afet Koordinasyon Merkezimiz hızla koordine etti.

AFAD ekiplerimize ek ülkemizin ve dünyanın dört bir yanından gelen arama kurtarma ekipleri ile birlikte yürütülen çalışmalarla enkaz altından çıkarılan yüzlerce kardeşimizin buruk sevincini yüreklerimizde hissettik.

Devletimizin tüm kaynakları seferber etmesi, kamu kurumlarında görevli ve gönüllü arkadaşlarımızın fedakarca yürüttüğü yardım çalışmaları Kahramanmaraş'ımızın ve Türkiye'mizin en kısa süre içerisinde yaralarını saracağına olan inancımızı güçlendiriyor.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğiyle ve ülkemizin dört bir yanından bölgeye desteğe koşan, afetzedelerimize yardım için gayret eden milletimizin gücüyle bölgemizi eskisinde daha müreffeh ve güçlü hale getirmek için canla başla çalışmaya devam ediyoruz.

Bu büyük afette hayatını kaybeden yakınlarımız dahil tüm canlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza şifa, tüm milletimize sabır diliyorum.

103 yıl önce bugün işgal karşısında varlığını özgürlüğe kavuşturan Kahramanmaraş bu büyük afetle de bugün baş edecek birlik, beraberlik, metanet ve cesaretine sahiptir. Bu aziz millet büyük bir millettir. Daha çok kenetlenerek daha güzel günlere kavuşacağımıza inancımız tamdır.” İfadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme