İbrahim Baykut

Ekonomik Kriz Mi, Fırsatçılık Mı?

İbrahim Baykut

Euro ve doların sürekli değişkenlik göstermesi bazı fırsatçıların uyanıklığı ile daha da içinden çıkılmaz bir hal aldı. Kurdaki dalgalanmaları fırsata çeviren, elindeki ürünlere gereksiz zamlar yapan, kurla alakası olmadığı halde yerli ürünlere zam yaparak insanların alım gücünü zorlaştıran bana göre vatan haini olan firmalar derhal tespit edilmeli, hükümet tarafından bu isimler ifşa edilmeli ve ağır yaptırımlar uygulanmalıdır.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli geçtiğimiz günlerde fırsatçılara: “Ekonomik fırtına tutulduğunda fırsatçılık yapan kim varsa milli mensubiyeti idrak edemeyenlerdir. Vatandaşlarımız ne içelim ne yiyelim derdindeyken kurdaki artışları fırsata çevirenler nasıl bir ahlak anlayışı vardır. Stokçuluk yapanlar yabancı ülkelere sermaye kaçıranlar mutlak deşifre edilmelidir" ifadelerini kullanarak fırsatçıları sert bir dille eleştirmişti.

Evet, stokçuluk yapanlar, yabancı ülkelere sermaye kaçıranlar mutlaka deşifre edilmeli ama sadece bununla kalmamalı. Bu işletmelere ağır yaptırımlar uygulanmalı ve gerekiyorsa işletmelerine mühür vurulmalıdır.

Ülkemiz güçlü bir ülke ve bu olumsuzlukların  da altından kalkacağına inanıyorum. Tarihimizde bunun çok iyi örnekleri var. Türk milletini sağ-sol ayrımı yaparak bölmeye çalıştılar başaramadılar, Alevi - Sünni ayırımı yaparak ayrıştırmaya çalıştılar başaramadılar. 1994 ve 2001 krizleri ile bize boyun eğdirmek istediler başaramadılar. Gezi olayları ile iç karışıklık çıkarmaya çalıştılar başaramadılar. Bunlar yetmedi tıpkı 1980 de olduğu gibi vatan hainlerini bir gece sokaklara salarak 15 Temmuz Darbe girişimini gerçekleştirdiler ama yine başaramadılar. Çünkü biz Türk Milletiyiz. Aç kalırız, susuz kalırız ama vatanın bir karış toprağına göz dikenlere boyun eğmeyiz. F-16'a levye atarız, tankın önüne yatarız, mermiye kafa atarız, seve seve bu bayrak için canımızı veririz ama yine de eğilmeyiz.

Şimdi dolar 6 TL oldu diye mi boğun eğeceğiz. Tabi ki hayır. Artık şahlanma zamanı. Tarih yeniden tekerrür edecek ve tüm dünyada yeniden Türk adaleti ve Türk sancağı dalgalanacak.

Yazacak ve söyleyecek çok var ama değerli vaktinizi daha fazla almak istemiyorum. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere esenlikle kalın.

Yazarın Diğer Yazıları