• Haberler
  • Eğitim
  • Üniversite adaylarından SANKO Üniversitesi'ne ziyaret

Üniversite adaylarından SANKO Üniversitesi'ne ziyaret

Gaziantep Şehit Ali Polat Anadolu Lisesi 12'nci sınıf öğrencileri, üniversite ortamını görmek ve eğitime ilişkin bilgi almak amacıyla SANKO Üniversitesi'ni ziyaret etti

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmeni Güler Kaan eşliğinde programa katılan öğrencilere, akademisyenler tarafından bölümlerle ilgili bilgi verildi.

Yurt dışında konusunun uzmanları olan öğretim üyelerini SANKONUK Programı ile üniversiteye davet ederek öğrencilere deneyimlerini aktarmalarına imkan tanıdıklarını anlatan Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Lütfi Çakar, “Ayrıca Çeşitli programlarla öğrencilerimizi belirli sürelerle yurt dışına göndererek deneyim kazanmalarını sağlıyoruz” dedi.

SANKO Üniversitesi laboratuvarının öğrenciler için büyük bir ayrıcalık olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Çakar, “Öğrencilerimiz teorikte öğrendikleri bilgileri son teknoloji ile donatılmış laboratuvarlarda uygulamalı eğitimlerle pekiştiriyor. Öğrencilerimizin tıp alanında güncel gelişmeleri takip edebilmeleri için, kongre katılımı gibi gerekli tüm olanakları sağlıyoruz” diye konuştu.

Öğrencilere hemşirelik bölümü eğitimi ve laboratuvarları ile hemşirelik mesleğine ilişkin bilgi veren Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Meryem Kılıç ise hemşireliğin birey, aile ve toplumun sağlığını korumak, geliştirmek, bozulan sağlığı yeniden kazanmak ve rehabilitasyonunu sağlamak amacıyla hizmet veren bir meslek olduğunu söyledi.

Hemşirelikte lisans programının amacının, insanın değer ve davranışlarını anlayan, sağlıklı ya da hasta bireylerin gereksinimlerini saptayan ve bu gereksinimler doğrultusunda sağlık bakım hizmeti verebilen bireyler yetiştirmek olduğunu aktaran Dr. Öğr. Üyesi Kılıç, şu bilgileri paylaştı: “Hemşirelik eğitimi, uluslararası standartlara, ulusal yasa, yönetmelik ve gereksinimlere yönelik olarak, bilimsel problem çözme, eleştirel düşünme, sürekli araştırma ve öğrenme temelinde yürütülmektedir. Bu çerçevede hemşire sağlıklı ve hasta bireye yönelik gerçekleştireceği uygulamalarda bireyi bio-psiko-sosyal-manevi boyutlarıyla bir bütün olarak ele alan ve bilimsel problem çözme sistemi olan hemşirelik sürecini yürüten kişidir.” Dedi.

SANKO Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü olarak hedeflerinin mesleki, iletişim, sosyal ve akademik becerileri gelişmiş fizyoterapistler yetiştirerek toplum sağlığının gelişmesinde ve korunmasında öncülük etmek olduğunu ifade etti. 

Öğrenciler, üniversitenin kütüphane, laboratuvarları ve yemekhanesini gezme fırsatı da buldu.

Tanıtım Ofisinden Halil İbrahim İncioğlu da SANKO Üniversitesi’nde öğrencilere sağlanan burs imkanları, eğitim olanakları, kulüpler ve etkinliklerle ilgili bilgi aktardı. 

Bakmadan Geçme