Tüm Türkiye'de eş zamanlı deprem tatbikatı yapıldı

Afet ve Acil Durumu Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliğinde tüm Türkiye'de eş zamanlı deprem tatbikatı yapıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın katılımıyla ülke genelindeki Diyanete bağlı kurumlarda eş zamanlı "Deprem Anı, Çök Kapan Tutun ve Tahliye Tatbikatı" yapıldı.

Afet ve Acil Durumu Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliğinde gerçekleştirilen tatbikata, Diyanet İşleri Başkanlığı Merkez Teşkilatı, il ve ilçe müftülükleri, eğitim merkezleri, Dini Yüksek İhtisas Merkezleri ve Kur'an Kursu olmak üzere 24 bin 39 hizmet binasında, 843 bin 299 kişi katıldı.

Tatbikatın ardından konuşan Bakan Soylu, 2021 Afet Eğitim Yılı kapsamında 56 milyon kişiye ulaşıldığını ve 2022 Afet Tatbikat Yılı kapsamında 66 bin tatbikatın yapıldığını bildirdi.
 
Bakan Soylu, Diyanet İşleri Başkanlığının aile içi ve kadına şiddetten uyuşturucu ve afetle mücadele çalışmalarına destek verdiğini belirterek, "Bugünkü tatbikat önemli. 12 Kasım'da bir ülke tatbikatı gerçekleştireceğiz. Bu, dünyada deprem afet riski yüksek olan ülkelerde yapılmaktadır. İlk kez Türkiye'de bir Türkiye tatbikatı yapılacak. Basit bir tatbikat, sadece 'çök kapan tutun' hareketini içeren bir tatbikat." diye konuştu.
 
Bakan Soylu ve Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, 81 ili temsilen Antalya, Denizli, Gaziantep, Kocaeli, Ordu ve Van'daki Diyanete bağlı kurumlara yapılan canlı bağlantıyla tatbikatı izledi.
 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, daha sonra başkanlık yerleşkesindeki Diyanet Çocuk Kreş ve Gündüz Bakımevi'ndeki tatbikata katıldı ve tatbikat sırasında çocukların tahliye anına eşlik ederek toplanma alanına geçti.

Tatbikat başarılı şekilde tamamlandı

Türkiye genelinde Diyanete bağlı kurumlardaki deprem tatbikatının başarılı şekilde tamamlandığını bildiren Bakan Soylu, Diyanet İşleri Başkanlığının Elazığ ve Malatya'daki depremlerin ardından manevi destek hizmeti yaptığını aktardı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş da başkanlığın bütün personeliyle afetle mücadelede Bakanlığımız ve AFAD'ın yanında olduklarını ve bütün insanları doğru bilgilendirerek yardımcı olmaya çalıştıklarını vurguladı.

Bakmadan Geçme