TCMB'nin TL kararı

Merkez Bankası tarafından dönüşüm hesaplarının tarih koşulunda değişiklik yapıldı. Karar resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

18 Eylül 2023 tarihli Resmi Gazete'de yer alan Altın Hesaplarından Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ve Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) gerçek kişi dönüşüm hesaplarının tarih koşulunda teknik değişik yaparak yurt içi yerleşik gerçek kişilerin 31 Ağustos 2023 tarihi itibarıyla bankalarda mevcut olan altın, dolar, avro ve İngiliz sterlini cinsinden mevduat ve katılım fonu hesaplarını TL'ye çevirebilmesi kararlaştırıldı.

Tebliğ ile yurt içi yerleşik tüzel kişilerin ise 30 Haziran 2023 tarihi itibarıyla ABD doları, Euro ve İngiliz sterlini cinsinden döviz tevdiat hesabı ve döviz cinsinden katılım fonu hesabı bakiyelerini; 31 Aralık 2021 tarihi itibarıyla da mevcut altın hesaplarını, hesap sahiplerinin isteği üzerine ve dönüşüm kuru/fiyatı üzerinden gerçekleştirebileceği bildirildi.
 

Bakmadan Geçme