MÜSİAD Saime Sultan Bilim ve Sanat Merkezi açıldı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İnegöl Şube üyelerinin katkılarıyla inşa edilen MÜSİAD Saime Sultan Bilim ve Sanat Merkezi, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bursa Valisi Yakup Canbolat, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın katıldığı törenle açıldı.

MÜSİAD Saime Sultan Bilim ve Sanat Merkezinin burada eğitim verecek öğretmenlere ve öğrencilere hayırlı olmasını dileyen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Göreve geldiğimiz zaman Türkiye'de 179 bilim ve sanat merkezi vardı. Biz çocuklarımızın bilim ve sanat merkezlerine erişimini kolaylaştırmak için bu rakamı 379'a çıkardık ve 2023 yılında bir müjde verdik" dedi.

Bakan Özer, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün bir yenisi açılan bilim ve sanat merkezlerinin özel yetenekli öğrencilerin yeteneklerini geliştirmek için eğitim desteği verdiğini kaydeden Özer, "Göreve geldiğimiz zaman Türkiye'de 179 bilim ve sanat merkezi vardı. Biz çocuklarımızın bilim ve sanat merkezlerine erişimini kolaylaştırmak için bu rakamı 379'a çıkardık ve 2023 yılında bir müjde verdik. Dedik ki '922 ilçenin tamamına bilim ve sanat merkezi kuracağız ki çocuklarımız rahat bir şekilde BİLSEM'lere ulaşsınlar.' Böylece bilimle, sanatla uğraşarak Sayın Cumhurbaşkanımızın belirtmiş olduğu TEKNOFEST gençliği olarak emin adımlarla geleceğe doğru yürüsünler." diye konuştu."

MÜSİAD Saime Sultan Bilim ve Sanat Merkezi Açılış Programında konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, "Merkezimiz; 32 oda, 24 derslik ve 11 laboratuvarıyla özel yetenek sınavlarında başarılı olan evlatlarımıza hizmet verecek. Sahada ve masada güçlü Türkiye’yi işte bu iyi yetişmiş yetenekli yeni nesiller inşa edecekler" dedi.

Başkan Asmalı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Hiç şüphesiz, en önemli gücümüz ve servetimiz genç nesillerimiz ve evlatlarımız. Merkezimiz; 32 oda, 24 derslik ve 11 laboratuvarıyla özel yetenek sınavlarında başarılı olan evlatlarımıza hizmet verecek. Sahada ve masada güçlü Türkiye’yi işte bu iyi yetişmiş yetenekli yeni nesiller inşa edecekler. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle Teknofest Kuşağı, sahadaki güçlü Türkiye’nin; beşerî ve sosyal bilimlerde yetişecek kuşaklar ise masadaki güçlü Türkiye’nin öncüleri ve neferleri olacaklar. Eğitim sistemimizi yeni nesillerin asrının, aslının, nefsinin ve neslinin idrakinde yetişecek şekilde kurgulamalıyız. Köklerine bağlı olduğu kadar vizyoner, toprağına ve milletine yabancılaşmamış nesiller yetiştirebilirsek istiklal ve istikbalimizi teminat altına alabiliriz. Bizde bu potansiyel var. Asırlarca kıtalarda barış ve adalet düzeni kurmuş necip milletimizin kodlarında bu kuvvet mevcut. Yeter ki biz evlatlarımızın önünü açalım, onlara imkân sağlayalım ve onları kabiliyetlerine göre destekleyelim."

İnegöl'de Hacı Sevim Yıldız Mobilya ve İç Mekân Tasarımı Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni de ziyaret eden Millî Eğitimi Bakanı Mahmut Özer ve MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, gençlerle bir araya gelerek, mesleki eğitim alanındaki çalışmaları dinledi.

Burada yaptığı açıklamada MÜSİAD'ın mesleki eğitimdeki en önemli paydaşlardan biri olduğunu ifade eden Bakan Özer, hep birlikte çok daha güçlü bir mesleki eğitim sistemi inşa edeceklerini söyledi.

Bakmadan Geçme