Koordinatör Vali Akkoyun ve Başkan Okumuş'tan Türkoğlu'nda inceleme

Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş depremleri sonrası Koordinatör Karaman Valisi Tuncay Akkoyun ve Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, mahalleleri gezerek hem eksiklikleri tespit etti hem de vatandaşların taleplerini dinledi.

Vali Akkoyun ve Başkan Okumuş, Şekeroba Mahallesi'nde 20 dükkândan oluşan ve tamamlanmak üzere olan Konteyner Çarşı Alanında incelemelerde bulunarak süreç ile ilgili bilgi aldı.

Vali Akkoyun, ilçede yapımı tamamlanmakta olan çarşıların afetten zarar gören esnaflarımıza nefes olacağını ifade etti.

Akabinde Vali Akkoyun, Şekeroba Mahallesi’nde vatandaşların kalıcı konutlara yerleşinceye kadar ikamet edecekleri ve kurulumu tamamlanmak üzere olan Konteyner Kent Alanında incelemelerde bulundu.

Vali Akkoyun çalışmalar ile ilgili bilgi alarak "vatandaşlarımızı en kısa sürede konteyner kentlerimize yerleştireceğiz." dedi.

Türkoğlu'nda afetin izleri hızla siliniyor

İncelemelerin ardından Vali Akkoyun ve Başkan Okumuş, Türkoğlu ilçesinde Yeşilova Camii’nin yerine, İstasyon Mahallesi’nde Ataşehir Hz. Ömer Câmii hayırseverleri tarafından yaptırılan Ahşap Camide ve Kılılı Mahallesi’nde 20 adet dükkandan oluşan ve peyzaj çalışmaları devam eden Konteyner Çarşı Alanında incelemelerde bulundu.

Daha sonra Vali Akkoyun ve Başkan Okumuş, Kılılı Mahallesi’nde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek esnaflara hayırlı işler ve bereketli kazançlar dileklerini iletip ihtiyaç ve taleplerini yerinde tespit etti.

Kalıcı konut inşaatında inceleme

Vali Akkoyun Özbek Mahallesi’nde TOKİ tarafından temeli atılan kalıcı konutlarda incelemelerde bulunarak bilgi aldı.

İnsaat alanında açıklamada bulunan Vali Akkoyun "Depremzede vatandaşlarımızın yeni evlerine kavuşmaları için çalışmalar devam ediyor.Birlik ve beraberlik içerisinde Türkoğlu için çalışıyoruz." dedi.

Daha sonra Vali Akkoyun ve Başkan Okumuş, deprem sonrasında Devlet Hastanesi bahçesinde oluşturulan sahra Hastanesinin taşındığı İlçe Sağlık Müdürlüğü binasını ziyaret ederek devam eden sağlık hizmetlerini yerinde inceledi.

Bakmadan Geçme