Kılıçdaroğlu: 'Demokrasi tarihinde bir ilk'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, altılı masa tarafından hazırlanan Ortak Politikalar Mutabakat Metni'ni göstererek söz konusu çalışmanın demokrasi tarihinde bir ilk olduğunu söyledi.

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmaya, "Af, af, af" sloganları eşliğinde başlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hiç endişe etmeyin herkesin hakkını teslim edeceğim." diye konuştu.

Kendi içinde barışık, sorunları bulunmayan, var olan sorunları, akılcı politikalarla çözen bir siyaset anlayışını Türkiye'ye getireceklerini anlatan Kılıçdaroğlu, "6 lider bir aradayız, birlikteyiz, birlikte mücadele ediyoruz ve birlikte demokrasiyi savunuyoruz. Dolayısıyla var olan sorunlara akılcı politikalarla çözüm üreteceğiz, emin olun." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, altılı masa tarafından hazırlanan Ortak Politikalar Mutabakat Metni'ni göstererek söz konusu çalışmanın demokrasi tarihinde bir ilk olduğunu söyledi.

Farklı partilerin 6 liderinin, devlet için bir beka sorunu haline gelen tek adam rejimini değiştirip ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi getirmek için bir araya geldiklerini belirten Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet tarihinde ilk defa 6 liderin bir araya gelip, 2 bin 300'ün üzerinde var olan soruna oy birliği ve gönül rahatlığıyla çözüm üretiyorsa Türkiye'nin geleceğinin aydınlık olduğunu dile getirdi.

Devleti, ahlak, erdem, bilgi ve adalet üzerine yeniden inşa edeceklerini anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Ne diyorlardı, '6 benzemez bunlar, bir araya gelemezler, sabahtan akşama kadar kavga ederler.' Ya arkadaş siz de bir aradasınız. Hiç bir araya gelip bir fotoğraf verdiler mi? Bir masanın etrafında toplanıp da önlerinde kağıtlar 'Memleketin şu sorununu nasıl çözeriz.' diye düşündüler mi? 'Bu memlekette yolsuzluk var, hırsızlık var, yolsuzlukları önlemek için şu adımı atalım.' diye bir cümle kurdular mı? 'Bu memlekette tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenler var. Bunlarla bizim mücadele etmemiz lazım.' dediler mi? Demediler. Besleniyorlar oradan çünkü. Yolsuzluklardan besleniyorlar. Devletin saygınlığını koruyacağız. Devlet gerçek anlamda devlet olacaktır, ana devlet olacaktır."

Ortak Politikalar Mutabakat Metni'nde 9 ana başlıkta 2 bin 300'ten fazla çözüm vaatleri olduğunu ve bunların ortak karar, ortak imza ve oy birliğiyle alındığının altını çizen Kılıçdaroğlu, "Demokrasi tarihinde bir ilktir ve bütün demokrasi tarihi kitabını yazacak olan hocalar bu kitaba atıf yapmadan bir kitap yazamayacaklardır." dedi.

Bakmadan Geçme