Asmalı: 'Hedefimiz tekstil sektöründe ilk üçe girmek'

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Tekstil Zirvesi, MÜSİAD Tekstil, Deri ve Hazır Giyim Sektör Kurulu koordinasyonunda MÜSİAD Batman Şubesi ev sahipliğinde Batman Ticaret ve Sanayi Odası ile TEKSİAD iş birliğinde gerçekleştirildi.

Batman Eva Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe, Batman Valisi Ekrem Canalp, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, MÜSİAD Tekstil, Deri ve Hazır Giyim Sektör Kurulu Başkanı Fatih Canpolat, MÜSİAD Batman Şube Başkanı Aladdin İraz, MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, kamu kurum yöneticileri, ülkemizin önde gelen tekstil firmalarının temsilcileri, MÜSİAD üyeleri ve bölgedeki iş insanları katıldı.

Açılış programında konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Türkiye’nin, dünyanın en büyük 5’inci tekstil üreticisi ve ihracatçısı konumuna yükseldiğini belirterek, "En büyük hedefimiz rakiplerimizi geride bırakarak, Dünyanın en büyük ilk 3 tekstil ihracatçı ve üretici ülkesinden biri olmaktır. 2 Milyon kişiye iş imkanı sağlayan tekstil ve hazır giyim sektörleri, pandemiye rağmen 2021 yılında 30 milyar doların üzerinde ihracata imza attı. Tekstil ve hammaddeleri sektörü ihracatı ise, 16.2 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti. Türkiye, sektöründe güvenilir ve aranan bir tedarikçi olduğunu tüm dünyaya defalarca kanıtladı. Tekstil sektöründe, üretimin markalaşma ve yüksek birim fiyatlı ihracata odaklanmaya devam etmeliyiz. Rekabet gücümüzü artırmak için, Ar- Ge'ye yatırım yapmalı ve tüm endüstrilerde dijital kaynaklara ağırlık vermeliyiz" dedi. 

Bakmadan Geçme