Kahramanmaraş Valisi Coşkun, taziye mesajı yayımladı

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Rusya'dan kiralanan ve orman yangınlarında kullanılan söndürme uçağının Bertiz bölgesinde düşmesiyle 8 mürettebatın hayatını kaybetmesi üzerine taziye mesajı yayımladı.

TAKİP ET

Dün, Dulkadiroğlu İlçesi Bertiz Bölgesinde ormanlık alanda, yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangına müdahale etmek amacıyla havalanan Rus yangın söndürme uçağı Kısık Vadisi Mevkiinde mürettebatıyla birlikte düşmüştü.

Olayın gerçekleştiği andan itibaren olay yerine ekipler anında sevk edilmiş ama 5'i Rus, 3'ü Türk vatandaşı olan 8 mürettebattan kurtulan olmamıştı.

Vali Coşkun, yayımladığı taziye mesajında: “İlimiz Dulkadiroğlu İlçesi Bertiz Bölgesinde ormanlık alanda, çıkan yangına müdahale etmek amacıyla havalanan Rus yangın söndürme uçağı, mürettebatıyla birlikte düşmüştür.

Mürettebatta kurtulan kimsenin olmaması bizleri derinden üzmüştür.

Elim kazada hayatını kaybeden Türk mürettebata Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına ise başsağlığı diliyor, Rus mürettebatın aile ve yakınlarına da taziye dileklerimizi iletiyorum. Başımız sağ olsun.” İfadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme