ASKON iftarda Başkan Erdoğan'ı ağırladı

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) geleneksel iftar programını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve bine yakın üyesinin katılımları ile gerçekleştirdi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ezanı şerifin okunması ile başlayan ASKON Geleneksel iftar programının açılış konuşmasını ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın geçekleştirdi.

ASKON Geleneksel iftar programında konuşan Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, ‘'İş insanları olarak çeşitli nedenlerle gittiğimiz farklı ülkelerde de bunu ziyadesi ile hissetmekteyiz. Bugün Dünyanın süper güçleri ile masaya oturan, Ukrayna ve Rusya savaşında gördüğümüz üzere diplomatik arabuluculuk beklenen saygın bir ülke olarak büyük bir itibar görmekteyiz'' dedi.


Saygın bir ülke olarak büyük bir itibar görmekteyiz

Geçmişten gelen köklü devlet yapısı gereği bölgemizde ülkemiz çok büyük sorumluluklar üstlenmiştir. Ve bunun yolunun içte ve dışta güçlü olmaktan geçtiğini çok iyi bilmekteyiz.

Hamdolsun özellikle son dönemde dışarıda elde ettiğimiz kazanımlardan dolayı ülkemize yönelik çok büyük bir saygı olduğunu hep birlikte görüyoruz. İş insanları olarak çeşitli nedenlerle gittiğimiz farklı ülkelerde de bunu ziyadesi ile hissetmekteyiz. Bugün Dünyanın süper güçleri ile masaya oturan, Ukrayna ve Rusya savaşında gördüğümüz üzere diplomatik arabuluculuk beklenen saygın bir ülke olarak büyük bir itibar görmekteyiz.

Yakın tarihte bunları yaşadığımız bütün bu kaotik ortamlara rağmen Türkiye bugün hamdolsun devasa yatırımlarını gerçekleştirmeye devam ediyor. Ülkemizin yükselen değeri savunma sanayimiz başta olmak üzere geleceğe yönelik uzay çalışmaları, enerjiye erişimdeki sondaj çalışmaları Karabağ, Suriye, Akdeniz, Libya ve Afrika bölgelerindeki başarılı politikalarımızla gıpta edilen bir ülke konumuna gelmiş bulunmaktayız. Şüphesiz bu eserin mimarı Sayın Cumhurbaşkanımız; “Dünya 5'ten büyüktür” çıkışıyla dünya ülkelerinin gözünü açmış, milyonları bulan sığınmacılara ev sahipliği yaparak ülkemiz Türkiye'nin mazlumların hamisi olduğunu tüm Dünyaya göstermiştir.

Türkiye Dünyanın en önemli üretim üslerinden biri haline gelmiştir

Ülke ekonomimiz Yüzde 80'lere varan kapasite kullanım oranı, 250 milyar dolara yaklaşan ihracat ve Enerji hariç ihracatın ithalatı karşılama oranının yüzde 95'e vardığını gözlemlemekteyiz. Başta gelişmiş ekonomiler olmak üzere 2021 yılında dünya daralma yaşarken ülkemiz %11 gibi rekor bir seviyede büyüme kaydetmiştir. Türkiye Dünyanın en önemli üretim üslerinden biri haline gelmiştir. Ancak bu trendin aynı şekilde devam etmesi biz iş insanlarının topyekün mücadelesi ile gerçekleşecektir.

Sadece bu verilere baktığımızda ekonomide yaşanan sıkıntıların temel göstergelerden kaynaklanmadığını fahiş oranlarda artan enerji, hammadde kıtlığı ve küresel iklim değişikliklerinin fazlası ile tesirde bulunduğunu net bir şekilde söyleyebiliriz.

Bu gerçekler ortada iken, sorunların çözümüne yönelik başlatılmış olan enerji kaynakları arayışı, enerji koridoru anlaşmaları, tarımda verilen destekler, katma değeri yüksek teknolojik ürünlerin yatırımları ve buna bağlı olarak sağlanan teşvikler doğru politikaların üretildiğini göstermektedir. Verimli geçen iklim koşulları sonrası tarım ürünlerinde fiyat düşüşlerini hep birlikte göreceğiz. Ukrayna ve Rusya savaşının bitimi ile birlikte enerji arzlarının artması ile bu yönlü de düşüşleri gözlemleyeceğiz. Yakın tarihte Karadeniz petrol sahalarından elde edilecek petrollerle bu alandaki bağımlılığımızın azalması da ülke ekonomimize artı hanelerinde yazılacaktır.

Oktay: “Terörün kökünü kurutmaya devam edeceğiz”

Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği'nin (ASKON) düzenlenmiş olduğu iftar programında konuşma yaparak, Milletimizin huzuru, refahı ve güvenliği için; bölgemizde istikrar ve barış için; terörün kökünü kurutmaya devam edeceğiz” dedi. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz Irak'ın kuzeyinde hava ve kara unsurlarıyla kapsamlı bir operasyon başlatmış durumdadır. Pençe-Kilit Harekâtıyla amacımız; ülkemizin sınır güvenliğini garanti altına almak ve terör örgütünün kökünü kazımaktır.

Harekâta katılan kahraman askerlerimize muvaffakiyetler diliyorum. Teröre göz açtırmadığımız gibi aynı şekilde örgütün siyasi uzantılarıyla arasına mesafe koyamayanların da karşısındayız! Milletimizin huzuru, refahı ve güvenliği için; bölgemizde istikrar ve barış için; terörün kökünü kurutmaya devam edeceğiz!" dedi.

Bakmadan Geçme