AK Parti İl Başkanı Görgel: Deprem gündeminin önüne hiçbir şey geçmeyecek

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Fırat Görgel, gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Deprem sonrası kentte yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren AK Parti İl Başkanı Görgel, seçim süreciyle ilgili detayları da paylaştı. Milletvekili Aday listesinin 9 Nisan'da açıklanacağını söyleyen Görgel, hiçbir gündemin deprem gündeminin önüne geçmeyeceğini söyledi.

Gazeteci İbrahim Baykut’un sorularını yanıtlayan AK Parti İl Başkanı Av. Fırat Görgel: “Çok büyük bir felaketi tüm Kahramanmaraşlılar olarak yaşadık. Hiçbir sürecin deprem gündeminin önüne geçmemesi gibi bir hassasiyetimiz var. Bu yüzden tüm Kahramanmaraşlıların ilk gündemi deprem. Deprem sonrası nasıl normal yaşamımıza döneriz? Tüm gayretimiz bununla ilgili. O yüzden öncelikle depremle alakalı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu dönemde eksikliklerimiz oluyor, yaşadığımız sıkıntılar oluyor, bu durumdan nasıl çıkarız, vatandaşlarımıza nasıl yardımcı oluruz noktasında gayretimiz söz konusu. 

Sağ olsunlar Sayın Cumhurbaşkanımız ilk günden bu güne çok ciddi bir hassasiyetle bu konunun üzerinde kendisi durarak, nitekim tüm deprem bölgesini en az 3 defa ziyaret ederek, bizzat süreci her gün takip ederek bize çok büyük bir güç veriyor. Sağ olsun İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, burada koordinasyonun başında. Ben bu vesile ile hem Sayın Süleyman Soylu bakanımıza ve tüm ekibe teşekkür ediyorum. Burada Kahramanmaraş’ın eski günlerine kavuşması için insanüstü bir gayret göstermeye çalışıyorlar.

20 bin konteyner kurulumu yapılacak

Depremin üzerinden 40 güne yakın bir zaman geçti. Bu zaman diliminde öncelikli hedefimiz vatandaşlarımızın barınmasında, temel ihtiyaç maddelerinde her hangi bir sıkıntı yaşamaması yönünde ki gayretimizdi. Devletimiz sağ olsun burada ciddi bir reaksiyon gösterdi. Bu güne kadar da tüm imkanlarımızı seferber ederek çadır kentler, şimdi de konteyner kentler ve inşallah 1 yıl içerisinde de kalıcı konutlarla barınma sorununu çözeceğiz. Bu noktada da kimsenin mağdur olmaması noktasında kararlıyız. Şuanda Kahramanmaraş’ta 20 bin civarında konteyner kurulumu planlıyoruz. Bu başvuru ile orantılı olarak devam edecek. Başvuran herkese konteyner kent sağlama noktasındaki irademiz net. Bu depremden etkilenen herkese kalıcı konut temin etme çabamız söz konusu. Hem köy evlerimizi hem de kalıcı konutlarımızı 1 yıl içerisinde hak sahiplerine teslim edeceğiz.

Küçük, orta ve sanayi kuruluşlarımızla ilgili çalışıyoruz

Küçük, orta ve sanayi kuruluşlarımızla ilgili aramızda ne yapabiliriz diye çok tartıştık. Bununla ilgili konteyner çarşılar kurulması idaresi söz konusu oldu ve ilçelerimizde dahil olmak üzere şehrin bir çok yerinde şu anda konteyner çarşılar kuruyoruz. Bazı bölgelerde büyük çadırlar kurarak o açığımızı kapatma yoluna gittik. Bundan sonrada peyderpey diğer küçük esnaflarımız içinde kurulacak ve oradaki eksikliklerimiz giderilecek. Sanayicilerimiz ile ilgili ise tespitlerimizi hızlı bir şekilde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla yapıyoruz. Tadilat gerektirenler tadilat yaptıracak, yıkılan ve acil yıkılacak sanayi kuruluşlarımız için de çok ciddi destekler başlayacak. Böylelikle çok hızlı bir şekilde sanayimizin kalkınacağını düşünüyorum. Burada şehrimizin yeniden yapılandırılması için bir süreç devam ediyor. Küçük Sanayi bölgesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız bir zemin çalışması yürütüyor. Orada yeniden bir imar söz konusu ise yeniden yapılanmaya başlayacak. Aksi durumda yeni gösterilen yerlerde yeni bir imar ile beraber orada faaliyetlerine daha sağlıklı koşullarda, daha sağlıklı yapılarla sürdürecekler. Burada da devletimiz her türlü desteği esnaflarımıza sağlayacak.

Kahramanmaraş’ın yeniden yapılanmasını hep beraber yapacağız

Şehrin yeniden yapılanmasında farklı noktalarda zemin analiz çalışmaları yapılıyor. İnşallah o zemin etütleri ortaya çıktıktan sonra Kahramanmaraş’ın nasıl yapılanmasıyla ilgili tüm müşterekler bir araya gelerek görüşlerini de bildirmek suretiyle Kahramanmaraş’ı deprem öncesi durumunun çok çok daha üzerinde bir konuma taşımış olacağız. Burada gayretimiz, irademiz net. İnşallah tüm Kahramanmaraşlılar olarak bu sürecin içerisinde bulunacağız.

Yıkılan yerlerle ilgili zemin çalışmaları yapılıyor. Bu zemin çalışmaları yapıldıktan sonra hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hem de Büyükşehir Belediyemiz tüm paydaşlarla beraber hangi yapıların nerede sağlıklı yapılacağı, nerelerin yeşil alan olacağı, nerelerin kaç katlı, ne şekilde, hangi şartlarda konut veya iş yeri yapılacağı noktasında bir görüş ortaya koyacaklar. Sonrasında çok ciddi bir istişareyle Kahramanmaraş’ın yeniden yapılanmasını hep beraber yapmış olacağız. Biz siyasi irade olarak bu süreçlerin hızlandırılması noktasında çok ciddi bir gayret sarf ediyoruz.

Kahramanmaraşlının milliyetçi bir yapısı vardır

Bu sürecin kendine has bir özelliği var. Ben Kahramanmaraşlı vatandaşlarımızın normalleşme sağlandığında mutlaka şehrimize yeniden döneceğini ön görüyorum. Çünkü Kahramanmaraş, şahsına münhasır bir şehir. Yani göçü alırken de göç verirken de muhafazakar davranan bir şehir. Çok fazla göç alıp vermeyen bir şehir. Kendi kendine yetebilen, kendi kendini çok ciddi manada ifade edebilen, içinde çok karakter sahibi insanları barındıran, çok ferasetli, çok güzel insanların olduğu bir şehir. O yüzden şehirlerini de çok seven insanların olduğu bir şehir Kahramanmaraş. Çok ciddi bir milliyetçi yapımız vardır. O yüzden ben mutlaka dönerler diye düşünüyorum.

9 Nisan’da aday listemizi açıklayacağız

Seçim süreci kendi rutininde ilerliyor. Tabi biz bu konuda çok tecrübeli bir partiyiz. 20 yılı aşkın bir tecrübemiz söz konusu. İlgili birimlerimiz kendi üzerlerine düşen görevi ifa ediyorlar. Seçim işleri başkanlığımız uhdesinde süreç yürüyor. Sayın Cumhurbaşkanımız bu sürecin başında. Şimdi aday adaylığı süreci partimizde devam ediyor. 16 Mart itibariyle istifa etmesi geren aday adaylarımız istifa ettiler. 22 Mart Çarşamba gününe kadarda başvurular devam edecek. 22 Mart saat 17.00 itibariyle de AK Partimizde aday adaylığı başvuru süreci de tamamlanmış olacak. Akabinde temayül süreçleri olacak ve 9 Nisan’da da aday listeleri kesinleşmiş olacak. Şuana kadar Kahramanmaraş’ta partimize başvuru yapan aday adayları sayımız 80’e ulaştı. Bu süreçte bu cesareti gösteren tüm aday adaylarımıza başarılar diliyorum.

Hiçbir gündem deprem gündemimizden daha önemli olamaz

Bu seçim sürecinde özellikle Kahramanmaraş özelinde bahsetmem gerekirse bizim esas gündemimiz deprem. Deprem sonrası yaraları sarmak. Hem esas gündemimiz hem de sorumluluğumuz bu. Bu noktada bu işin siyaset tarafını çok doğru bulmuyorum. Zaten bu güne kadar yaptıklarımız, Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı hizmetler, partimizin şehrimize ve tüm ülkemize kattığı hizmetler ortada. Biz bu seçim sürecinde özellikle Kahramanmaraş özelinde bir propaganda, bir seçim müziği gibi buna benzer bir çalışma yapmayacağız. Seçim ofisimiz de, her şeyimizde parti binamız. Burada hem seçim işlerimizi yürüteceğiz hem de vatandaşlarımızın yaralarını sarmaya çalışacağız. Dediğim gibi hiçbir gündem deprem gündemimizden daha önemli olamaz.

Milletvekili adayı olmayacağım

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı olarak 14 Mayıs’ta yapılacak 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde Milletvekili adayı olmayacağımı belirtmek istiyorum. Kahramanmaraş’ımıza hizmet etmek için ak kadrolar olarak sorumluluğumuzu biliyoruz. “ ifadelerine yer verdi.
 

Bakmadan Geçme