50 ilde girdap operasyon

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı koordinesinde yaklaşık 6 aydır yürütülen planlı çalışmalar neticesi yapılan tespitler doğrultusunda nitelikli dolandırıcılık suçları, resmi ve özel belgede sahtecilik, parada sahtecilik, ihaleye fesat karıştırma, rüşvet ve irtikap, Vergi Usul Kanununa Muhalefet, tefecilik (Klasik ve Pos Tefeciliği) suçlarını işledikleri tespit edilen şüphelilere yönelik ülke genelinde 50 ilde 15.11.2022 günü sabah saatlerinde Nitelikli Dolandırıcılık ve Mali Suçlar kapsamında Girdap Operasyonu gerçekleştirildi.

Operasyon kapsamında 264 şüpheli hakkında gözaltı kararı bulunurken, 190 şahıs ise ifadelerine başvurulmak üzere emniyete çağırılacak. 
 
Yerel gazetelerde iş ilanı vererek iş insanı görünümü kazandılar
 
Nitelikli Dolandırıcılık Suçuna yönelik Antalya’da, müşteki olarak ifadesi alınan toplam 6 mağdurun, şüphelilerin yerel gazetelerde iş ilanı vererek kendilerine iş insanı görünümü kazandırdıkları ve bu vesileyle mağdurlar ile tanıştıkları, şüphelilerin kendi kullandıkları yatırım danışmanlığı ofisine Cumhurbaşkanı Başdanışmanı adına çiçek göndererek Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve bazı milletvekillerini tanıdıkları yönünde güven telkin edip çeşitli ihale ve proje fırsatlarının değerlendirilmesi vaadiyle mağdurlardan yaklaşık 10 Milyon TL para aldıkları, ancak mağdurların vaat edilen ihalelerin ve projelerin gerçekleşmemesi üzerine şikayetçi olmaları üzerine gerçekleştirildi. 10 şüpheli şahıs hakkında gözaltı kararı bulunuyor. 
 
Kumar borcu karşılığında yüksek faizle boş senet imzalattılar
 
Yine tefecilik suçuna yönelik Denizli’de de operasyon gerçekleştirildi. Denizli’de  “Öterler Suç Örgütü” üyelerinin işlettikleri kumarhanede kumar borcu olan şahıslara; Yüksek faiz karşılığı borç verdikleri, karşılığında boş senet imzalattıkları, borcunu ödeyemeyen şahıslara suç örgütünün korkutucu gücünü kullanarak tehdit ve şantaj yöntemiyle tahsil ettikleri, suçtan elde ettikleri gelirin bir kısmını da cezaevinde bulunan suç örgütü liderine ve örgüt üyelerine aktaran 8 şahsa yönelik icra edildi.

Bakmadan Geçme