İbrahim Baykut

2 kişinin başlattığı yolculuk bugün 12 bin kişi

İbrahim Baykut

Kahramanmaraş'ın en büyük işletmelerinden birine sahip KİPAŞ Holding ailesi ilk yolculuğu 1984 yılında Hanifi Öksüz ve Halil İbrahim Gümüşer'in bir araya gelmesiyle başlamıştı. Bugün o iki girişimci ruhun kurduğu ortaklık çatısı altında 12 bin kişilik kocaman bir aileye dönüştü.

Kahramanmaraş ekonomisine, istihdamına ve gayri safi milli hasılasına ciddi katkılar sunmayı başaran KİPAŞ Holding ailesi yeni yatırımlarla da Türkiye ekonomisine, ihracatına, istihdamına ciddi katkılar sağlıyor.

Tekstil, enerji, eğitim, çimento gibi bir çok alanda dev yatırımlara imzan atan Hanifi Öksüz ve Halil İbrahim Gümüşer, şimdi de Aydın ili Söke ilçesine 550 milyon dolara ilk etabını kurduğu Türkiye ve Avrupa’nın en büyük kağıt fabrikasını ülkeye kazandırdı. İlk etapta 800 kişiye istihdam sağlayacak olan tesis ile Türkiye kağıt ithalatına büyük ölçüde son verecek. Tabi bu Kahramanmaraş için bir gurur kaynağı. Kahramanmaraş'ın değerli evlatlarının son derece önemli ve ekonomik değeri çok yüksek olan bu tesisi faaliyete geçirmesi her kesi mutlu etti.

Açılışına katılmaktan onur duyduğum bu tesisin ülkemiz ekonomisine ciddi katkılar sağlayacağından hiç bir şüphem yok. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılışı yapılan tesis aynı zamanda tamamen geri dönüşüm ile çalışacak. Geleceğin en büyük tehlikelerinden birisi olan enerjisini de kendi üretecek.

Çok çalışmanın, alın terinin, emeğin, özverinin en güzel örneklerinden birini daha bizlere yaşatan, Kahramanmaraş'ın bir olduğunu, milli mücadele ruhunu aynı 1920'de olduğu gibi yaşamaya ve yaşatmaya devam ettiğini, siyasetçisi, iş insanları ve basınıyla bir bütün olarak yaşatan KİPAŞ Holding ailesine teşekkür ederim.

Edeler diyarından efeler diyarına yapılan bu devasa yatırımın ikinci etabı tamamlandığından Türkiye kağıt ithalatından dışa bağımlılıktan kurtulacak ve 1400 kişi bu tesiste istihdam edilecek. Bu fabrika ekonomik katkıların yanında çevreci üretim anlayışı ile faaliyet gösterecek. Son teknolojiye sahip makinelerle yüzde yüz geri dönüşümlü atık kağıttan üretim yapacak. Böylelikle 21 milyon ağacın kesilmesinin de önüne geçecek.

Bu topraklara değer katan, üreten, ihraç eden, insana aş ve iş sahibi olmasına vesile olan tüm yatırımcılarımızı bu vesile ile tebrik etmek istiyorum. Biliyoruz ki geleceğin Türkiye’sinde üreten, istihdam oluşturan, ekonomik değer yaratan iş insanlarımız ekonomide bağımsız Türkiye için mücadele ediyor. Bu kapsamda Kahramanmaraş’ımızın iki değerli evladı Sayın Mehmet Hanifi Öksüz ve İbrahim Gümüşer’e bir kez daha teşekkür ederiz.
 

Yazarın Diğer Yazıları