Varank ve Kirişci, Çağlayancerit ceviz festivaline katıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, 7. Çağlayancerit Ceviz ve Kültür Festivali ile toplu açılış törenine katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından programın açılış konuşmalarını yapan Çağlayancerit Belediye Başkanı Hanifi Sarıaltun, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, İçişleri Komisyon Başkanı ve Milletvekili Celalettin Güvenç ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Ceviz festivalinin ve açılışı yapılacak olan tesislerin ilçeye hayırlı olması temennisinde bulundu.

Vali Coşkun ise: “Çağlayancerit ilçemizde önemli yere sahip olan Cevizin, üretiminden, pazarlanmasına kadar ki süreçlerinde, üreticilerimize desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Sayın Bakanlarımıza, milletvekillerimize belediye başkanlarımıza ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Kahramanmaraş’ta ceviz sektörünün gelişmesi ve tanıtımı açısından düzenlenen bu festivalin ve açılışını gerçekleştireceğimiz tesislerin hayırlı olmasını diliyorum.”  Dedi.

Çiftçilerimiz, üreticilerimiz daha katma değerli ürün elde etsin

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank: ”Biz, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, 20 yıldır "Türkiye'yi nasıl bir adım daha ileriye götürürüz, nasıl muasır medeniyetler seviyesine çıkarırız, bu aziz milleti en güzel imkânlarla en güzel hizmetlerle nasıl tanıştırırız, bunun derdinde ve davasındayız. Bu ülkede hangi şehrimizin, hangi ilçemizin neye ihtiyacı varsa ona yatırım yapmak üzere yereldeki paydaşlarımızla sürekli bir araya geliyoruz. Bakanlıklarımızın ve Belediyelerimizin destekleriyle ilçemize kazandırılan yatırımların da bugün açılışını gerçekleştireceğiz. Bakanlık olarak Kahramanmaraş ve ilçeleri için ne hizmet gerekiyorsa tüm desteği verdik, vermeye de devam edeceğiz. Çiftçilerimiz, üreticilerimiz daha katma değerli ürün elde etsin diye ilçemize Ceviz İşleme ve Paketleme Tesisi kazandırdık. Bu hizmetleri yapmaya devam edeceğiz. Festivalin ve açılışını yapacağımız tesislerin ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

İnsanların doğduğu topraklarda geçimini temin etmesi gerekiyor

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci: "Biz ülkeler olarak nasıl kendimize yeterliliğin peşindeysek şehirler olarak da kendimize yeterli olmak durumundayız. Bununla ilgili tarım noktasında da özellikle bunu biz 'kent tarımı' olarak da tanımlıyoruz. Bu şehrin asli ihtiyaçlarının yine bu şehrin topraklarında üretilmesi esastır. Çağlayancerit aslında tam da bunu yapmanın gayreti içerisinde.

Suyun düştüğü yerde tutulması gibi insanın da doğduğu topraklarda geçimini temin etmesi gerekiyor. İşte bunun adı kırsal kalkınmadan geçiyor. Elbette Çağlayancerit bir ilçe ama burada üretilen özellikle Çağlayancerit cevizi öne çıktığı için söylüyorum. Ceviz başta olmak üzere gerek bitkisel üretim gerekse de hayvansal üretimde bizim tarafımızdan inşallah desteklenecek ve desteklenmeye devam edilecektir. Kahramanmaraş, TKDK kapsamında olan bir ilimiz, kaldı ki biz 42 ille sınırlamadık sayıyı 81'e çıkardık. Çağlayancerit gibi bu desteklere ihtiyacı olan ilçelerimize inşallah biz bir pozitif ayrımcılık yapacağız." dedi.

Açılış konuşmalarının ardından, Çağlayancerit’e kazandırılan Ceviz İşleme ve Paketleme Tesisi ve diğer yatırımların toplu açılış töreni gerçekleştirildi.

Bakan Varank ve Kirişci, Vali Coşkun ve protokol üyeleri, toplu açılış töreninin ardından festival alanında açılan stantları ziyaret etti.
 

Bakmadan Geçme