Türkiye OSB Projesi başladı

Bilişim Vadisi'nde düzenlenen 9. Verimlilik Proje Ödül Töreninde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, organize sanayi bölgelerini yeşil ve sürdürülebilir üretim alanlarına dönüştüreceklerini söyledi.

Bakan Kacır, bilim ve teknolojideki hızlı gelişmelerin ülke ekonomilerinin tüm dinamiklerinde sarsıcı etkilere neden olduğuna işaret ederek, küresel rekabette var olmanın yolunun verimliliği sürekli artırmaktan geçtiğini belirtti.

Müreffeh bir geleceğin temelinde verimlilik, verimliliğin temelinde ise dijital dönüşüm ve yenilikçi teknolojilerin olduğunu ifade eden Kacır, dijital ve yeşil dönüşümü, verimliliği ve rekabetçiliği artıran, istikrarlı büyümeye hız kazandıran önemli fırsatlar olarak gördüklerini dile getirdi.

Türkiye Yeşil Sanayi Projesi

Türkiye sanayisini dijital dönüşümle daha rekabetçi hale getirdiklerini belirten Kacır, Dünya Bankası ile hayata geçirdikleri 450 milyon dolarlık kaynağa sahip "Türkiye Yeşil Sanayi Projesi" ile sanayicilerin, girişimcilerin ve KOBİ'lerin yeşil dönüşümünü gerçekleştirerek verimlilik ve rekabetçiliklerine güç kattıklarını, Organize Sanayi Bölgelerini ise yeşil ve sürdürülebilir üretim alanlarına dönüştürdüklerini söyledi.

Dünya Bankası ile "Türkiye OSB Projesi"ni başlattıklarını belirten Kacır, "OSB'lerimizin verimliliğini, çevresel sürdürülebilirliğini ve rekabet gücünü artırmak üzere Dünya Bankası ile 300 milyon dolar bütçeli Türkiye OSB Projesi'ni başlattık. Sanayimizin yeşil dönüşümü kapsamında, 6 öncelikli sektörde, enerji verimliliği, kaynakların etkin kullanımı, iş süreçlerinin optimizasyonu dahil yeşil dönüşüme ışık tutacak Yeşil Büyüme Teknoloji Yol Haritalarını ilan ettik. 

İnovasyonu ve katma değeri yüksek üretimi önceleyen adımları atarken bir yandan da iş gücü verimliliğimizi yükseltecek ve nitelikli insan kaynağımızı güçlendirecek programları hayata geçiriyoruz. Son 22 yılda TÜBİTAK ile verimlilik uygulamalarının geliştirilmesine yönelik 2 bin 500'ün üzerindeki projeye 10 milyar liraya yakın destek sağladık." Dedi.
 

Bakmadan Geçme