• Haberler
  • Asayiş
  • TSK, Irak'ın Kuzeyinde terör hedeflerine hava harekâtı düzenledi

TSK, Irak'ın Kuzeyinde terör hedeflerine hava harekâtı düzenledi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), PKK/KCK ve diğer terör unsurlarını etkisiz hâle getirmek ve Irak'ın kuzeyinden Türkiye'ye yönelik terör saldırılarını önlemek amacıyla önemli bir hava harekâtı gerçekleştirdi. Bu operasyon, Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa hakları çerçevesinde düzenlendi.

Operasyon, Irak'ın kuzeyinde bulunan Gara, Hakurk ve Kandil bölgelerindeki terörist hedeflere yönelik saat 19.00'da başlatıldı. İcra edilen hava harekâtı sonucunda toplamda 14 terörist hedef, içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolar imha edildi.

Harekâtta, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından azami oranda yerli ve millî mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hâle getirildi. Operasyonun temel hedefi, Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) tarafından kullanılan ve sivil halka yönelik saldırılar düzenlenmesi ihtimali bulunan noktaları bertaraf etmekti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin açıklamasında vurgulanan bir diğer önemli nokta ise, operasyon sırasında masum sivillerin, dost unsurların, tarihî ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için alınan tedbirler oldu. Türk Silahlı Kuvvetleri, ülkenin ve milletin güvenliği için terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğini belirtti.

Bu gelişmeler, Türkiye'nin terörle mücadelesindeki kararlı duruşunu ve ulusal güvenliği için attığı adımları gösterirken, aynı zamanda bölgedeki güvenlik dinamiklerine dair de önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.
 

Bakmadan Geçme