• Haberler
  • Kahramanmaraş
  • Mükerrem Ünlüer, 'Ülkemizin kalkınmasına katkı verecek en önemli hazinemizdir'

Mükerrem Ünlüer, 'Ülkemizin kalkınmasına katkı verecek en önemli hazinemizdir'

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Vali Ünlüer mesajında şu ifadelere yer verdi, “Tarihimizin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919, Atatürk’ün Samsun’dan özgürlük meşalesini yakarak yola çıkmak suretiyle Millî Mücadelenin başlattığı ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini attığı önemli bir tarihtir.
 
Türkiye Cumhuriyeti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları tarafından çeşitli sıkıntı ve büyük yokluklar içerisinde verilen zorlu mücadele sonucunda kurulmuştur.
 
Sevgili Gençler; Kahraman ecdadımızın büyük fedakârlığı ve topyekûn mücadelesiyle kurulan Türkiye Cumhuriyeti, istiklal şuuruyla yetişen siz değerli gençlerimize emanet edilmiştir. İstiklal mücadelemizin başladığı 19 Mayıs gününün sizlere armağan edilmesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve aziz milletimizin sizlere verdiği değerin ve duyduğu güvenin bir göstergesidir.
 
Geleceğimizin teminatı olan gençler, içinizde taşıdığınız sevgi ve heyecanla ülkemizin kalkınmasına katkı verecek en önemli hazinemizdir. Gençlerimiz, istikbale yönelik hedefleri olan milli birlik ve beraberliğimize milli değerlerimize sahip çıkan bir nesil, aynı zamanda güçlü Türkiye’nin en büyük güvencesi olacaktır. Bizler gençliğimize güveniyor, onların yüzündeki ışıltıda her geçen gün güçlenen ülkemizin geleceğini görüyoruz. Gençlerimizin, cumhuriyetimizi geleceğe taşımak için özveriyle çalışacağına yürekten inanıyorum.
 
Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve aziz milletimizin bağımsızlığı için canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, sevgili gençlerimiz ve tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”
 

Bakmadan Geçme