Trafik güvenliğini tehlikeye atan şahıslar yakalandı

Kahramanmaraş'ta bazı haber ve sosyal medya hesaplarında yayımlanan vidoda trafik güvenliğini tehlikeye attıkları belirlenen şahıslar yakalanarak idari para cezası uygulandı.

Edinilen bilgilere göre; Haber sitelerinde ve sosyal medyada Kahramanmaraş’ın Onikişubat İlçesi Kayseri Çevreyolunda kırmızı ışıkta araçtan bir grup gencin müzik açarak dans ettikleri yönünde görüntülerin paylaşımda olduğu tespit edildi.  

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından söz konusu görüntüler üzerine yapılan araştırmada; 46 BU 497 plaka sayılı otomobilden inmek suretiyle müzik eşliğinde oynadıklarına dair görüntüler ve bu görüntülerden yola çıkılarak, araç sürücüsü ve yolcular tespit edildi.

Araç sürücü şahsa; 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunun 47/1D (Trafik Güvenliği ve düzeni ile ilgili olan yönetmelikte gösterilen diğer kural, zorunluluk ve yükümlülüklere uymamak) maddesi ve 57/1E (Kavşaklarda gereksiz olarak duraklamak, taşıttan inmek veya araçların motorlarını durdurmak) maddesinden toplam 392 TL idari para cezası uygulandı.

Yolcu konumunda bulunan 4 şahsa ise 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunun 68/1C (yaya yollarında, geçitlerde veya zorunlu hallerde; taşıt yolu üzerinde bulunan yayaların trafiği engelleyecek veya tehlikeye düşürecek şekilde davranışlarda bulunmaları veya buraları saygısızca kullanmaları) maddesinden her birine 196 TL idari para cezası uygulandı. 
 

Bakmadan Geçme