KMTSO duyurdu! Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı destek verecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, sanayide rekabet edebilirliğin, verimliliğin yükseltilmesi ve ihracatın artırılması amacıyla, ağırlıklı olarak yüksek teknolojili ürünlerin üretildiği, nitelikli iş gücüne sahip ve sürdürülebilirlik potansiyeli taşıyan, ulusal düzeyde öneme haiz ve imalat sanayinde faaliyet gösteren kümelenme birlikteliklerine destek verecek.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO), projeyi Kahramanmaraş Uzay ve Havacılık Kümelenmesinde yer almak ister misiniz? sloganıyla duyurdu.

KMTSO’dan yapılan açıklamada: “Sanayide rekabet edebilirliğin, verimliliğin yükseltilmesi ve ihracatın artırılması amacıyla, ağırlıklı olarak yüksek teknolojili ürünlerin üretildiği, nitelikli iş gücüne sahip ve sürdürülebilirlik potansiyeli taşıyan, ulusal düzeyde öneme haiz ve imalat sanayinde faaliyet gösteren kümelenme birliktelikleri Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca desteklenecektir.  

Bu bağlamda ilimizde gerçekleştirilen uzay ve havacılık sanayine yönelik yeni yatırıma altyapı oluşturmak ve yan sanayini geliştirmek adına “Kahramanmaraş Uzay ve Havacılık Kümelenmesi” projesinde yer almak isteyen üyelerimizin ekli formu bilgisayar ortamında doldurarak (EK-2: Ön Başvuru Formu) en geç 16 Ekim 2023 günü mesai bitimine kadar kaşe/imzalı şekilde tarayıp [email protected] e-posta adresine göndermeleri gerekmektedir.

Bu önemli projede yer almak isteyen değerli üyelerimizin dikkatine önemle sunulur.” İfadelerine yer verildi.

Katılım kontenjanla sınırlı olacağı belirtilen duyuruda kümede yer almaya hak kazanan firmalar bilgilendirileceği belirtildi.

Bakmadan Geçme