Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay için uyarı

Kahramanmaraş'ın güney ilçeleri ile Osmaniye ve Hatay için yarın gökgürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı. Vatandaşlar Ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve ulaşımda aksamalara karşı uyarıldı.

Edinilen bilgilere göre Kahramanmaraş'ın güney ilçeleri yarın gökgürültülü sağanak yağışların etkisine giriyor.

Kahramanmaraş Valiliği’nden yapılan açıklama şu ifadelere yer verildi: “Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Akdeniz'de bugün etkili olacak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Osmaniye çevreleri ile Hatay'ın kıyı, Kahramanmaraş'ın güney ilçelerinde yarın (Cumartesi) da kuvvetli olması bekleniyor. 

Yurdun doğu bölgelerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, sabah saatlerinden itibaren Erzurum'un doğusu, Ağrı ve Kars'ın batısı, Ardahan, Muş, Batman'ın kuzeyi, Siirt ve Şırnak'ın doğusu ile Bitlis'in kuzey ve batısında (kuvvetli güneyli rüzgarla birlikte) yerel kuvvetli (21-50 kg/m2), Hakkari çevrelerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması bekleniyor. 1800 m üzeri kesimlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması tahmin edilen kuvvetli yağışlara bağlı olarak sel su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Pazar (30.04.2023) günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenen kuvvetli yağışların sebep olacağı ani sel, su baskını, yıldım ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”
 

Bakmadan Geçme