Kahramanmaraş İl Göç Kurulu toplandı

Kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla düzenlenen, uyum faaliyetlerinin planlanıp yürütüldüğü Kahramanmaraş İl Göç Kurulu Toplantısı yapıldı.

Toplantıya Başkanlık eden Vali Ömer Faruk Coşku: “İlimizde misafir konumunda olan yabancılarla toplumsal uyumu artırmak, yerel düzeyde yaşanan sorun ve taleplere ilişkin çözüm üretebilmek amacıyla 2023 yılının ilk İl Göç Kurulu toplantısını gerçekleştiriyoruz. 
 
İlimizde ikamet eden yabancı uyruklu misafirlerin çalışma koşulları, vatandaşlık ve eğitim durumları ile sosyal alanlara katılımlarının sağlanması gibi etmenler, göçmen kardeşlerimizin ev sahibi toplumumuzla uyumlarının sağlanmasında son derece önemlidir. 
 
Türkiye Cumhuriyeti, dünyada barışın ve adaletin sağlanması için mazlumlara her zaman yardım elini uzatacaktır. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyor, destek veren herkese şükranlarımı sunuyorum.” Dedi.
 
İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından 2022 yılında gerçekleştirilen hizmetler, insan ticareti mağdurlarının korunmasına yönelik eylem planı hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı.
 
Toplantı, sivil toplum kuruluşları, vakıfların ve İl Göç Kurulu Üyeleri’nin görüş ve önerilerinin ele alınmasının ardından bir sonraki toplantının gündem konularının belirlenmesi ile sona erdi.
 

Bakmadan Geçme