• Haberler
  • Kahramanmaraş
  • İmzalar atıldı: Can dostlara çip uygulamasını Serbest Veteriner Hekimleri yapacak

İmzalar atıldı: Can dostlara çip uygulamasını Serbest Veteriner Hekimleri yapacak

Kedi, köpek ve gelinciklerin kimliklendirilmesi ve kayıt altına alınması dair yönetmelik kapsamında Kahramanmaraş Veteriner Hekimleri Odası ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. İmzalanan protokol kapsamında çip uygulamasını artık Serbest Veteriner Hekimleri yapacak.

2022 yılına kadar zorunlu olarak köpeklere çip uygulaması yapılacak. 2022 itibariyle ise bu kapsama kedilerde dahil edilecek.

Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Bozkurt ve Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Veteriner Hekim Erdal Gök arasında imzalanan protokolün uygulanmasına pazartesi günü itibari ile başlanacak.

Süreçle ilgili detayları aktaran Başkan Gök: “Kedi, köpek ve gelinciklerin kimliklendirilmesi ve kayıt altına alınması dair yönetmelik ile sahipli kedilere ve köpeklere çip uygulanmak sureti ile kayıt altına alınma zorunluluğu getirildi. Çip zorunluluğu bu sene öncelikle köpeklerde zorunlu halde olup 2022 yılı itibariyle de kedilerde de zorunlu hale gelecek.

Söz konusu yönetmeliğe istinaden Kahramanmaraş’ta sahipli olan kedilerin ve köpeklerin kayıt altına alma işleminin ilimizde bulunan Serbest Veteriner Hekimleri tarafından yapılması için Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Odamız arasında 04.06.2021 tarihinde protokol imzalandı.

Protokol kapsamında;  bu yıl itibari ile Kahramanmaraş’ta bulunan sahipli köpeklere, mikroçip uygulanması Serbest Veteriner Hekimlerimiz tarafından yapılacak. 

Takılacak olan mikroçip numarasına göre hayvanlar Ev Hayvanı Kayıt Sistemine (PETVET) kayıt edilecek. Köpeğe ait pasaport tanzim edilerek hayvan sahibine teslim edilecek. Protokolün uygulanması esnasında protokol hükümleri gereği Serbest Veteriner Hekimler ile İl Müdürlüğü arasındaki koordinasyon Odamız tarafından sağlanacak. Hayvan sahiplerinden yapılacak olan bu kimliklendirme işlemine önem vermelerini rica ederiz.” İfadelerine yer verdi.
 

Bakmadan Geçme