Göç Yolunda İnsanlık ve Hoşgörü paneli düzenlendi

Kahramanmaraş İl Göç İdaresi Müdürlüğü ve Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) iş birliğinde düzenlenen 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü 'Kültürlerin Buluşma Noktası Türkiye' ana temalı 'Göç Yolunda İnsanlık ve Hoşgörü' paneline katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan İl Göç İdaresi Müdürü Burak Yolcuoğlu ve KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Türkiye’ye eğitim ya da başka sebeplerle gelen göçmen ve uluslararası öğrencilerin 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü’nü kutlayarak, “Göç Yolunda İnsanlık ve Hoşgörü” temalı panelin göçmenlere ve Kahramanmaraş’a hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.
 
Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun ise: “Günümüzde birçok ülke tarafından göçmenin bir yük olduğunu, külfet olarak karşılandığını görmekteyiz. Ama millet olarak bizim, bulunduğumuz coğrafyada göçmenlere kapılarını açan, ihtiyaç duyanları koruma altına alan ve dünya kamuoyu tarafından da saygı duyulan bin yıllık köklü bir merhamet toplumu olma geleneğimiz vardır. Bundan dolayıdır ki Türkiye, tarih boyunca hiçbir ayrım yapmadan, zulüm, baskı ve şiddetten kaçan mazlumlara sahip çıkmış, mülteciler konusunda her zaman zorlu bir görev üstlenmiş, kalbini ve kapılarını göçmenlere açmıştır.
 
Bu minvalde İl Göç İdaresi Müdürlüğümüzün düzenlediği ‘Göç Yolunda İnsanlık ve Hoşgörü Paneli’nin ve göçmenlere yönelik yapılacak tüm organizasyonların hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Dünyanın her yerinde ana vatanından kopup çeşitli sebeplerle başka memleketlere göç etmek zorunda kalmış göçmenlerin ve mülteci konumundaki sığınmacıların 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü’nü içtenlikle kutluyorum.” İfadelerine yer verdi.

Program, “Dünden Bugüne Göç” ve “Göçe Yunus Emre’nin Gözünden Bakmak” konulu panelin ardından sona erdi.

Uluslararası göçmenler tarafından açılan sergiyi gezen Vali Coşkun, yaptıkları güzel çalışmalardan dolayı göçmen öğrencileri tebrik etti.

Panele Vali Coşkun’un yanı sıra KSÜ Rektörü Can, Göç İdaresi Eğitim Daire Başkanı Yunus Demir, Türkoğlu Kaymakamı Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Özdurhan, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Mutlu Kaya, İl Göç İdaresi Müdürü Burak Yolcuoğlu, ilimiz de ikamet eden yabancı uyruklu misafirler ve öğrenciler katıldı.
 

Bakmadan Geçme