Bayrak Olayı, aynı ruh ve heyecanla canlandırıldı

Kahramanmaraş'ta Bayrak Olayının 103. yıl dönümü aynı ruh ve heyecanla bir kez daha canlandırıldı.

“Bayrağımızın Dalgalanmadığı Yerde Cuma Namazı Kılınmaz” diyen Rıdvan Hoca’nın sözü üzerine, Kale’ye Türk Bayrağı’nı dikerek kurtuluş mücadelesinin ateşleyicisi olan Bayrak Olayı, Millî Mücadelenin 103. yılında aynı ruh ve heyecanla bir kez daha canlandırıldı.

Vali Vekili Erol Özkan ve protokol üyeleri, milli mücadelenin kahramanı Rıdvan Hoca’yı kabri başında ziyaret ederek karanfil bıraktı. Rıdvan Hoca ve tüm şehitler için Kuran-ı kerim tilaveti yapılarak dualar edildi.

Atatürk Meydanı’nda devam eden program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.
 
Törende, Alem-i İslam’a Hitap Beyannamesi’nin okunmasının ardından Rıdvan Hoca’nın 28 Kasım 1919 tarihinde okuduğu hutbe temsili olarak canlandırıldı.

Canlandırma töreni sonrası kaleye bayrak koşusunun startının verilmesiyle birlikte Vali Vekili Erol Özkan, protokol üyeleri ve vatandaşların, tekbirler eşliğinde ellerinde Ay Yıldızlı Türk Bayrağıyla kaleye doğru bayrak yürüyüşü yaptı. 

Kaleye yürüyüşün ardından protokol üyeleri ve çete kıyafetli vatandaşlar tarafından Türk Bayrağının büyük bir coşkuyla göndere çekilerek, kırmızı beyaz balonlar uçuruldu.
 
Program, Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve duaların ardından günün anlam ve önemine dair konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Bayrak Olayı’nın şehrin tarihinde dönüm noktası olduğuna vurgu yaptı. 
 
Mehteran konseri ve halk oyunları gösterisiyle devam eden programın sonunda, bayrak koşusunu kazananlara Vali Vekili Özkan ve protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.
 
Bayrak olayının canlandırılması törenine, Vali Vekili Erol Özkan’ın yanı sıra TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, MHP Milletvekili Sefer Aycan, AK Parti Milletvekili Mehmet Cihat Sezal, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, İl Jandarma Komutanı Albay Tolga Yağan,  İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, İlçe Belediye Başkanları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri ile öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 

Bakmadan Geçme