Bakan Özhaseki, müteahhitlere seslendi, 'inşaatlarımızı sıfır toleransla yapalım'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Trabzon'da bir araya geldiği inşaat sektörü temsilcileri ve müteahhitlere, inşaatların sıfır toleransla yapılması uyarısında bulundu. Türkiye'nin deprem ülkesi olduğunun altını çizen Bakan Özhaseki, 'O binalarımızın içinde 200-300 kişi oturuyor. İçlerinde evlatlarımız, eşlerimiz, ailemiz var. '2 torba çimento atılmasa ne olur, bu betonun kalitesi şöyle olsa ne olur, bir kattan bir şey olmaz' demeyelim. Yapacağımız işleri sıfır toleransla yapacağız. Başka çaresi yok.' dedi.

Bakan Mehmet Özhaseki, Trabzon’da inşaat sektörü temsilcileri ve müteahhitler ile bir araya geldi. Türkiye’nin deprem ülkesi olduğunu ifade eden Bakan Özhaseki, “Son yüzyılda gerek ana karamızda, gerekse de denizlerde 6 ve üzerinde şiddette yıkıcı diye tarif edebileceğimiz deprem sayısı 231. Yani her  sene bir yıkıcı deprem var. Şu anda Türkiye'de 500’e yakın hareketli fay hattı var. Nerede, hangi tarihte nasıl bir şiddette kırılacağını kimse tahmin edemiyor. Bu yüzden adeta bir seferberlik ilan ettik ve çalışıyoruz.” diye konuştu.

Yapacağımız işleri sıfır toleransla yapacağız

Önümüzdeki günlerde İstanbul'da 600 bin kadar konutu dönüştürmeye başlayacaklarını dile getiren Bakan Özhaseki, “Sonra Anadolu'nun birçok ilinde; her ilde 10 bin, 30 bin, 50 bin, 100 bin konut değiştirmek durumundayız. Depreme karşı hazırlıklı olacaksak böyle oluruz. Müteahhitlik grubundaki arkadaşlarımızla birlikte Türkiye'yi ayağa kaldırabiliriz. Bunun için de inşaatlarımızı sıfır toleransla yapalım. O binalarımızın içinde 200-300 kişi oturuyor. İçlerinde evlatlarımız, eşlerimiz, ailemiz var. ‘2 torba çimento atılmasa ne olur, bu betonun kalitesi şöyle olsa ne olur, bir kattan bir şey olmaz’ demeyelim. Arkadaşlar ondan sonra dizimize vuruyoruz. Hep beraber ağlıyoruz. Yapacağımız işleri sıfır toleransla yapacağız. Başka çaresi yok.” şeklinde konuştu.
 

Bakmadan Geçme