ASKON'dan ABD'ye ticaret çıkarması

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) 700'ü aşkın Türk ve ABD'li iş insanını Türkevi'nde buluşturarak en kapsamlı iş buluşmaları zirvelerinden birini New York'ta gerçekleştirdi.

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON USAev sahipliğinde Türk-Amerikan ticari ilişkilerinin gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla ekonomi ve ticaret zirvesi Türkevi’nde 1’incisi düzenlenen Trend&Trade Türkiye-Amerika Ekonomi ve Ticaret Zirvesi’ni Türkevi’nde gerçekleştirdi.

Zirvede konuşan ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, gayelerinin en katılımcı bir iş zirvesini gerçekleştirmek ve Cumhurbaşkanımız Erdoğan tarafından hedeflenen 100 milyar dolarlık ticaret hacmini yakalamak olduğunu belirtti.

ASKON Genel Başkanı Aydın konuya ilişkin şunları ifade etti: “Ekonomi ve ticaret Türkiye-ABD ilişkilerindeki ana unsurlarından birini teşkil etmektedir. Amerika Birleşik Devletleri ile 2021 yılında konsolide ihracatımız 12 milyar 841 milyon, 2022 yılında 14 milyar 362 milyon dolar olarak gerçekleştirilmiştir.

Türkiye ile ABD’nin ticaret hacminden bahseden Aydın, “Hedefimiz karşılıklı ticaretimizi geliştirmek ve Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan’ın belirttiği 100 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşmak.” dedi.

ABD’de ihracat üssü kurmak istiyoruz

‘’Türkiye ile ABD’nin neredeyse her alanda işbirliği fırsatı olduğunu vurgulayarak, Bu bağlamda ABD’de ASKON ihracat üssü kurarak Türkiye’den gelecek ürünleri buradan merkez olmak üzere Kuzey ve Güney Amerika pazarlarına sunmak istemekteyiz. Aynı şekilde ABD’li müteşebbisleri de ülkemiz Türkiye’de yatırımcı olarak görmeyi de çok arzulamaktayız. Avrupa, Afrika, Ortadoğu ve ön Asya pazarları için Türkiye yegâne bir konumda yer almaktadır. ASKON olarak Türkiye’ye yatırım yapmak isteyen iş insanlarına her türlü desteği vermeye açığız. ‘’ dedi.

Peterson Belediye Başkanı Sayegh’te Türkiye Yüzyılında jest geldi

Peterson Belediye Başkanı Andre Sayegh zirvede ilk defa açıkladığı duyuyarak , bu gecenin anısında Türklerin en yoğun yaşadığı petersonun en önemli bulvarlarından birinin adını İstanbul Bulvarı olarak değiştireceklerini söyleyerek Cumhuriyetin 100. Yılı ve Türkiye Yüzyılı’nda Türkiye’ye böyle bir hediye vermek istediklerini belirtti.

Özmekik: ‘’ABD’deki en büyük Türk-Amerikan sivil toplum kuruluşu olmuş bulunmaktayız’’

Etkinlikte konuşan ASKON USA Başkanı Ayhan Özmekik’te 200’den fazla üyeye ulaştıklarını belirterek ABD’deki en büyük Türk-Amerikan sivil toplum kuruluşu olduklarını belirtti. Özmekik ayrıca, ABD’deki Türk toplumunu bir arada ve daha dinamik tutacaklarını anlatarak, ABD-Türkiye ilişkilerinin geliştirilmesinde de rol oynayacaklarını söyledi.

Özmekik, Türk ürünlerinin ABD pazarında yer almasına öncülük edeceklerinin altını çizerek, “Bugün burada kurulacak önemli bağlantıların ve işbirliği fırsatlarının belirlenen hedeflere ulaşma sürecine büyük katkı sağlayacağını umut ediyorum, birlikte ticaret yapabilme kültürümüzün artmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

Türkevi’nde 1’incisi düzenlenen Trend&Trade Türkiye-Amerika Ekonomi ve Ticaret Zirvesi’ne New York Belediye Başkanı Eric Adams, Paterson Belediye Başkanı Andre

Sayegh, Prospect Park Belediye Başkanı Mohammed Khairullah, Türkiye’nin New York Başkonsolosu Reyhan Özgür, ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, ASKON USA Başkanı Ayhan Özmekik ile 700’ü aşkın Türk ve ABD’li iş insanları katıldı.

Bakmadan Geçme