Araban sarımsağı, 21'inci coğrafi işaretli ürün oldu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 'Gaziantep topraklarında yetişen, şifa kaynağı Araban sarımsağı Avrupa Birliği'nde tescilli 21. coğrafi işaretli ürünümüz oldu.' dedi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, tebriklerini iletti.

Bakan Kacır, sosyal medya adresi X üzerinden yaptığı açıklamada, Türkiye’nin yerel değerlerini korumaya, kayıt altına almaya ve dünya çapında tanıtmaya devam ettiklerini kaydederek, “Gaziantep topraklarında yetişen, şifa kaynağı “Araban sarımsağı” Avrupa Birliği’nde tescilli 21. coğrafi işaretli ürünümüz oldu.” ifadelerini kullandı.

21. Coğrafi İşaret

Başlattıkları Uluslararası Coğrafi İşaret Seferberliğiyle AB nezdindeki tescil sayısında belirgin bir artış kaydedildiğini belirten Kacır, “Bugün itibarıyla tescilli 21 coğrafi işaretimiz bulunurken, 4'ü ilan aşamasında 49 başvurumuzun işlemleri ise devam ediyor. Kültürümüzü ve değerlerimizi korumaya ve tanıtmaya, ülkemizin marka değerini artıracak çalışmalara devam edeceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Gaziantep'ten sınırları aşan ikinci ürünümüz

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ise yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “Gaziantep'ten sınırları aşan ikinci ürünümüz “Araban Sarımsağı” oldu. AB’den coğrafi işaret tescili alan ‘Araban Sarımsağı’ ile tescilli ürün sayımız 21’e yükseldi. Paydaş kurumlarımız iş birliğinde coğrafi işaretli ürün sayımızı artırmaya ve uluslararası alanda tanıtmaya devam edeceğiz.”

Hisarcıklıoğlu: “Araban Sarımsağı, AB'den coğrafi işaret tescili aldı”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Araban Sarımsağı’nın Avrupa Birliği'nden (AB) coğrafi işaret tescili aldığını bildirdi.

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Hisarcıklıoğlu, “Araban Sarımsağı, AB'den coğrafi işaret tescili alan 21. ürünümüz. Ülkemize hayırlı olsun. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Avrupa Birliği süreci devam eden 48 coğrafi işaret ve 5 geleneksel ürün adı ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
 

Bakmadan Geçme