Almatı ve Bişkek'te 500'den fazla ikili iş görüşmesi gerçekleştirildi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türkiye'nin, Kazakistan ve Kırgızistan ülkeleri ile dış ticaret hacmini artırmak ve Türk firmalarının yeni iş birlikleri tesis etmeleri amacıyla 11-16 Mart tarihleri arasında Almatı ile Bişkek şehirlerine Genel Ticaret Heyeti organizasyonları düzenledi.

Kazakistan-Kırgızistan Genel Nitelikli Ticaret Heyeti, Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda ve Türkiye İhracatçılar Meclisinin organizasyonunda 11-16 Mart tarihleri arasında Almatı ile Bişkek şehirlerinde düzenlendi. TİM Başkan Vekili Ahmet Fikret Kileci'nin başkanlığındaki heyete; kimyevi maddeler, makine, tekstil gibi çeşitli sektörlerde faaliyette bulunan 41 ihracatçı firma temsilcisi katıldı.

Kazakistan-Kırgızistan Genel Ticaret Heyeti programının ilk durağı olan Almatı şehrinde düzenlenen açılış töreninde, T.C. Almatı Başkonsolosu Evren Müderrisoğlu, Kazakistan Ticaret Odası Almatı Genel Direktörü Nariman İbragimov ve Türk-Kazak iş dünyası temsilcileri yer aldı. Programda Türkiye-Kazakistan ticari ilişkileri ve iki ülke arasındaki yatırım fırsatları ele alınırken Türkiye İhracatçılar Meclisi ile Kazakistan Uluslararası Ticaret Odası (ATAMEKEN) arasında da Mutabakat Zaptı imzalandı. İmza töreninin ardından Türk ve Kazakistanlı firmalar iş görüşmelerinde bulunmak üzere B2B etkinliğinde bir araya geldi. Etkinlikte Türk ve Kazakistanlı firma temsilcileri arasında 300'e yakın ikili iş görüşmesi gerçekleşti.

Kazakistan-Kırgızistan Genel Ticaret Heyeti programının ikinci durağı olan Kırgızistan'ın başkenti Bişkek şehrindeki açılış törenine ise Kırgızistan Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Temir Sariev, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ajansı Başkan Yardımcısı Jibek Abdullaeva, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi (KTMÜ) Rektörü Alpaslan Ceylan, Türk Kırgız İşadamları Derneği Başkanı Şevki Sarılar ile iki ülkeden iş dünyası temsilcileri katıldı. Açılış töreninin ardından Türkiye İhracatçılar Meclisi ile Kırgızistan Ticaret ve Sanayi Odası arasında Mutabakat Zaptı imzalandı. Gün boyu süren etkinlikte Türk ve Kırgızistanlı firma temsilcileri 220'ye yakın ikili iş görüşmelerinde bulundu.
 

Bakmadan Geçme