20 mağara ve sığınak imha edildi

Türkiye'nin terörle mücadelesindeki kararlılığını bir kez daha göstererek, Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensuplarının kırsal bölgelerdeki faaliyetlerini engellemeye yönelik Bozdoğan-13 operasyonları gerçekleştirildi.

Operasyonların detaylarını paylaşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Operasyonlar, teröristlerin kış aylarında eylem yapmak için kullandığı mağara ve sığınakların tespiti ve imhasını hedeflemekteydi. Bu kapsamda, toplamda 5 ilde, 20 mağara, sığınak ve barınma alanı imha edilerek teröristlerin faaliyet alanı daraltılmış oldu.”

Operasyonlar sırasında ele geçirilen mühimmat ve patlayıcılar arasında; C4 plastik patlayıcı, 155 mm top mühimmatı, 105 mm havan mühimmatı, anti-tank mühimmatı, kullanıma hazır el yapımı patlayıcılar (EYP) ve 33 adet RPG mühimmatı bulundu. 

Bu ele geçirilen unsurlar, terör örgütünün silahlı eylemlerini gerçekleştirmek üzere hazırlıklı olduğunu gösteriyor.

Operasyonlar, Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirildi.

Operasyonlara toplamda 103 tim ve 1.417 Jandarma personeli katıldı. 

Operasyonlarda ayrıca, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Komando ve Güvenlik Korucuları ile J-SİHA ve ATAK helikopterleri de aktif görev aldı.

Operasyonlar, Şırnak, Bingöl, Bitlis, Erzurum ve Diyarbakır illerinde gerçekleştirildi. Özellikle Şırnak merkez ilçe, Uludere, Cudi, Genç, Bitlis merkez ilçe, Tekman ve Lice kırsalında yapılan operasyonlarda yoğun bir şekilde mühimmat ve silah ele geçirildi.
 

Bakmadan Geçme