'1 Milyon İstihdam Projesi' kamuoyu bilgilendirme programı

Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde başlatılan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)'nin de paydaş olduğu, '1 Milyon İstihdam Projesi' Kamuoyu Bilgilendirme Programı Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlendi.

Toplantıya; TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri Oğuzhan A. Sadıkoğlu ve Zeki Kıvanç, Türkiye Yazılım Meclisi Başkanı Ertan Barut ve çeşitli illerden Oda Başkanları da katılım gösterdi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "1 Milyon İstihdam Projesi'nde hedeflediğimiz katılımcı sayısına ulaşmış bulunuyoruz. Bundan sonra enerjimizi, nitelikli yazılımcılarımızın sayısını her geçen gün artırmaya yönelik kullanacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise yaptığı açılış konuşmasında; nitelikli iş gücünü artırmak gayesiyle 2020 yılında başlatılan Projede bugün 1 milyon 96 bin 566 kişinin eğitimlerini tamamladığını aktardı.

Erdoğan ayrıca; “Hazine ve Maliye Bakanlığımız bünyesinde başlatılan 1 Milyon Yazılımcı İstihdamı Projesi'ne 5 ayrı Bakanlığımıza ilaveten, özel sektörü de temsilen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz (TOBB) de projemize paydaş olarak katılmıştır. Birliğimiz, yardımcı ve yazılımcı istihdamı sağlayacak sektörlerden işverenlerin projede kayıtlı gençlerimizle buluşturulmasına aracılık ediyor.” sözleriyle TOBB’un da proje paydaşları arasında yer aldığını vurguladı.

Bakmadan Geçme