Vali Ünlüer, 'Sağlıklı bir yaşam, her insanın en temel haklarındandır'

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yazılı mesaj yayımladı.

Vali Ünlüer, mesajında şu ifadelere yer verdi, “Sağlık, hiç şüphesiz ki insan için en önemli ve en büyük zenginliktir. Sağlıklı bir yaşam ise her insanın en temel haklarındandır.
 
Sosyal devlet olmanın bir gereği olarak sağlık hizmetlerinin en üst seviyeye çıkarılması, hepimizin ortak amacıdır. Hayatın her alanında olduğu gibi tıp alanında da bilimsel gelişmeler yaşanmakta, bugün gelinen noktada sağlık alanındaki verilerde ülkemiz önemli bir noktaya ulaşmıştır.
 
24 saat kesintisiz hizmet sunan sağlık çalışanlarımız hem pandemi döneminde hem de Kahramanmaraş merkezli depremlerde üstlendikleri sorumluluğun bilinciyle gösterdikleri titiz ve insanüstü gayretler her türlü övgünün üzerindedir. Siz değerli sağlık çalışanlarımıza bu anlamlı hizmetiniz dolayısıyla minnettarız.
 
Kahramanmaraş Valiliği olarak bizler de devletimizden aldığımız güçle, sağlık hizmetlerinin herkese eşit ve yeterli bir şekilde ulaştırılmasına ve vatandaşlarımıza verilen hizmetlerin kalitesinin yükseltilmesine özen gösteriyor, sağlık sektörünün sorunlarının çözülmesi için gerekli adımları atmaya kararlılıkla devam ediyoruz. İnanıyorum ki, sağlık hizmetlerinde hedeflerimize ulaşabilmeyi de yine değerli sağlık çalışanlarımızla birlikte başaracağız.
 
Bu duygu ve düşüncelerle, asrın felaketi Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden sağlık neferlerimiz başta olmak üzere bugüne kadar üstün vazife bilinciyle görevi başında şehit düşen ve ebediyete irtihal eden tüm sağlık çalışanlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, tüm hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum.”

Bakmadan Geçme