• Haberler
  • Kahramanmaraş
  • Vali Coşkun: Sadece tek bir fidan dikerek Türkiye Yüzyılına Nefes olabilirsiniz

Vali Coşkun: Sadece tek bir fidan dikerek Türkiye Yüzyılına Nefes olabilirsiniz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilan ettiği 'Türkiye Yüzyılı' vizyonu çerçevesinde Tarım ve Orman Bakanlığı koordinesinde 'Türkiye Yüzyılına Nefes' temasıyla 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinliği 81 ilde eş zamanlı düzenlendi.

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, “Milli Ağaçlandırma Günü” kapsamında 'Türkiye Yüzyılına Nefes' sloganıyla Çınarlı Mahallesinde düzenlenen fidan dikme etkinliğine katıldı. 
 
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç, toprakla buluşturulan her bir fidanın Kahramanmaraş ve Türkiye açısından önemine vurgu yaparak, destek veren herkese teşekkür etti.  
 
Vali Coşkun ise yaptığı konuşmada: “Bugün şehir merkezimizde ve ilçelerimizde 'Türkiye Yüzyılına Nefes' sloganıyla 55 bin fidanı toprakla buluşturuyoruz. Ülkemizde Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde önemli ağaçlandırma seferberliği başlatılmıştır. Sadece tek bir fidan dikerek yeni bir yaşamın başlangıcını sağlayabilir ve Türkiye Yüzyılına Nefes olabilirsiniz.
 
Devlet olarak bizler de şehirlerimizin her köşesini ağaçlandırma gayretindeyiz. Ormanlarımızı koruyarak gelecek nesillere de yeşil bir Kahramanmaraş bırakma gayretindeyiz. Bundan dolayıdır ki, sadece ilimizde fidan dikim sezonunda toplam 2 milyon 500 bin adet fidanı toprakla buluşturmayı hedefliyoruz. 
 
Milli Ağaçlandırma Günü münasebetiyle fidan dikim etkinliğimize katılım sağlayan tüm katılımcılara ve sevgili öğrencilerimize teşekkür ediyor, başta Orman Bölge Müdürümüz olmak üzere emeği geçen her kese şükranlarımı sunuyorum.” dedi.
 
Etkinliği, Vali Coşkun’un yanı sıra, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, Dulkadiroğlu Kaymakamı Fatih Çelikkaya, İl Jandarma Komutanı Alb. Tolga Yağan, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğrenciler katıldı. 
 
Fidan dikme etkinliği, Vali Coşkun, protokol üyeleri ve öğrencilerin fidanları toprakla buluşturması ve can suyunu vermesiyle sona erdi. 
 

Bakmadan Geçme