TÜRMOB Başkanı Kartaloğlu, ekibiyle birlikte Kahramanmaraş'ta

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta gerçekleşen ve 10 ilde etkisini gösteren ve 'Asrın Felaketi' olarak nitelendirilen depremlerin üssü Kahramanmaraş'ı ziyaret etti.

Kahramanmaraş ziyareti kapsamında Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (KMSMMMO)’nda durum değerlendirme toplantısı yapan Genel Başkan Kartaloğlu, burada KMSMMMO Başkanı Abdullah Kalın’dan Kahramanmaraş’taki durum ve yapılan yardımlar hakkında bilgiler aldı.

Toplantı sonrası KMSMMMO bahçesinde TÜRMOB olarak başlattıkları yardım kampanyası için canlı yayına katılan Kartaloğlu, buradan tüm üyelerine seslendi.

1999 yılında meydana gelen depremden sonra TÜRMOB Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu kurulduğunu ifade eden Genel Başkan Kartaloğlu, bu fondan depremden şuana kadar Kahramanmaraş bölgesine 3 milyon 690 bin 921 TL harcandığını ifade etti.

10 Şubat tarihinde deprem yardım hesabı açtıklarının altını çizen Kartaloğlu: “10 Şubat tarihinde yönetim kurulu kararı ile deprem yardım hesabı açtık ve bu hesaba 3.300.015 Türk Lirası yardım toplantı ve şuana kadar yapılan yardımlara bu hesaptan da 2.643.604 Türk Lirası harcadık. Deprem bölgelerine şu ana kadar yaklaşık 30 tır insani yardım malzemesi gönderdik” dedi.

Bölgede oluşan çadır ihtiyacı ile ilgili de çalışmalar yaptıklarını söyleyen Başkan Kartaloğlu: “Bölgede oluşan çadır ihtiyacının farkındayız ve birlik olarak çadırları sipariş verdik. İmalat süreci tamamlandıktan sonra bölgelere nakledilecektir. Deprem nedeniyle bölgeden ayrılmak zorunda kalan meslek mensubu arkadaşlarımız ile evlerini paylaşmak isteyen meslek mensuplarımızı bir araya getirecek ‘Misafirim ol projesi’ başlattık. Bu proje kapsamında 271 meslek mensubumuz evlerini açmıştır. Ayrıca birliğimizin Gençlik caddesinde bulunan eski genel merkez binamızı da misafirhane haline getirdik.” İfade etti.

Son olarak Genel Başkan Kartaloğlu: “Meslek mensuplarımızın depremin ilk gününden itibaren, yaşadıkları bu zorlu travma sonrası ofislerindeki evrakları, mükelleflerini düşünmesi ve bizlere ulaşmaları, bir kez daha üyelerimizin iş sorumluluğunu ortaya koyuyor. Bu süreç için, başta zayi belgesi verilmesi süreci olmak üzere tüm iş ve işlemleri titizlikle takip ediyoruz, şuan için üyelerimiz bunları dert etmesin” dedi. 

KMSMMMO Başkanı Abdullah Kalın ise: “İlimiz merkezli gerçekleşen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen yaklaşık 13,5 milyon vatandaşımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Deprem dolayısıyla rahmeti rahmana kavuşan başta meslektaşlarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. İlk günden beri tüm odalarımızı organize ederek şehrimize onlarca yardım tırı gönderen TÜRMOB nezdinde tüm meslektaşlarımıza şükranlarımı sunarım. Tüm Türkiye tek yürek oldu. Depremden zarar gören vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için seferber olan başta devlet büyüklerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederim. 6 Şubat tarihi itibari ile odamızı 24 saat açık tutarak hem üyelerimize hem de vatandaşlarımıza yardım eli uzattık.” Dedi.

KMSMMMO Başkanı Kalın, konuşmasında TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu olmak üzere, bağışta bulunan tüm üyelere teşekkür etti. 

Kahramanmaraş’tan gerçekleştirilen canlı yayına Genel Başkan Kartaloğlu’nun yanı sıra, TÜRMOB’a bağlı, Gaziantep Oda Başkanı Hakan Özseven, Şanlıurfa Oda Başkanı Mustafa Karadağ, Adana Oda Başkanı Güney Yılmaz, Adıyaman Oda Başkanı  Aziz Çelik, Diyarbakır Oda Başkanı Şiyar Bozhan, Hatay Oda Başkanı Jale Marufoğlu, İskenderun Oda Başkanı İbrahim Kaynar, Malatya Oda Başkanı Serdar Böke ve birliğe kayıtlı oda üyeleri katıldı.
 

Bakmadan Geçme