TİM, TÜBİTAK'a çözüm ortağı oldu

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Dünya Bankası desteğiyle TÜBİTAK ve KOSGEB tarafından yürütülen Türkiye Yeşil Sanayi Projesi çerçevesinde KOBİ'lere mentorluk desteği vermek için yetkilendirildi.

TÜBİTAK 1831 Yeşil İnovasyon Mentorluk Çağrısı kapsamında KOBİ'lerin Yeşil Dönüşüm için alacağı teknik yardım hizmetlerinin yüzde 90'ı TÜBİTAK tarafından hibe olarak verilecek.

Destek kapsamında yeşil dönüşüme uygun iş modellerini, tedarik ve değer zincirlerini, ürün ve hizmetlerini gözden geçirmek isteyen KOBİ'lere çözüm ortakları ile birlikte teknik yardım sağlanması öngörülüyor.

Program aynı zamanda firmalara yönelik bilgi transferini destekleyecek ve KOBİ'lerde teknik yenilik kapasitesini güçlendirmeyi amaçlıyor. 

KOBİ'ler TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) tarafından yürütülmekte olan 1601 Programı altında 1 Nisan 2024'te açılacak olan çağrı ile mentorluk hizmetine başvurabilecekler.

Türkiye İhracatçılar Meclisi, çözüm ortağı olarak program kapsamında kurumların kendi hedeflerine, yapısına ve ihtiyaçlarına uygun kurumsal sürdürülebilirlik sistemlerinin tasarlanması, hayata geçirilmesi ve izlenebilirliğin sağlanması ile KOBİ'lerin ihtiyaç duyduğu teknik danışmanlık hizmeti sağlayacaktır.
 

Bakmadan Geçme