Tarihi kilise kütüphane olarak hizmet verecek

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, 2023 yılında bakanlığa bağlı hizmet veren kütüphane sayısının 1289'a ulaştığını belirterek, 'Son 5 yılda 236 halk kütüphanesi yeniden yapılandırılmış olup 68 halk kütüphanesini iyileştirme çalışmaları devam etmektedir.' dedi.

Niğde’nin Eskisaray Mahallesi'nde kütüphane olarak hizmet verecek olan Yahya Peygamber Kilisesi’nin açılışı yapıldı.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, 1861 yılında yapılan tarihî kilisenin açılışında yaptığı konuşmada kütüphanelerin, toplulukların kültürel, toplumsal ve entelektüel yaşam tarzlarını oluşturduğunu söyledi.

Kütüphaneleri sadece bilgi kaynaklarını koruyan yapılar olarak görmediklerini belirten Yazgı, "2023 yılında bakanlığımıza bağlı hizmet veren kütüphane sayısı 1289'a ulaştı. Son 5 yılda 236 halk kütüphanesi yeniden yapılandırılmış olup 68 halk kütüphanesini iyileştirme çalışmaları devam etmektedir." diye konuştu.

Yazgı, yeni kütüphaneler hizmete sunmak için çalıştıklarını, AVM'lerde, garlarda, havaalanlarında birçok kütüphane yaptıklarını dile getirdi.

Kütüphaneciliğin kendini geliştirdiğine değinen Yazgı, Yahya Peygamber Kilisesi'ndeki gibi yapıların korunması ve gençlere rahat çalışma imkanlarını sağlayacak ortamlar oluşturmanın ana görevleri olduğunu vurguladı.

Niğde Valisi Cahit Çelik ile Belediye Başkanı Emrah Özdemir’in katılımıyla gerçekleştirilen törende konuşmaların ardından yaklaşık 19 bin 500 kitap kapasiteli ve aynı anda 116 okuyucunun yararlanabileceği kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi.

Daha sonra Yazgı, Çelik ve beraberindekiler kütüphaneyi gezerek görevlilerden bilgi aldı.
 

Bakmadan Geçme